Zenuwachtig

      Geen reacties op Zenuwachtig

20141002_150819Nog twee nachten. Nog twee nachten en dan moet het gebeuren. Voor de allereerste keer doe ik mee met een georganiseerde run. Eigenlijk is het niks anders dan gewoon een stukje hardlopen van punt A naar punt B. Iets minder dan 6,5 kilometer. Geen afstand om je druk over te maken. Waarom begin ik dan nu toch zo zenuwachtig te worden?

De afstand is het probleem niet. Die ga ik halen. Zou het de tijd zijn? Ben ik bang dat iedereen straks een hele slechte tijd van mij te zien krijgt? Dat kan het ook niet wezen want ik plaats al het hele jaar mijn afstanden en tijden zowel op twitter als hier op mijn blog.

Of zullen het de 20.000 mensen om me heen zijn die samen met mij mee doen? Normaal gesproken loop ik altijd heerlijk alleen en het liefst hou ik dat ook zo. Aan de 4 Mijl doen 20.000 lopers mee. Natuurlijk starten die niet allemaal tegelijk, maar de weg zal hoe dan ook constant bezaaid zijn met mannen en vrouwen die zich in het zweet jagen.

En wat staat er langs de kant? Misschien wel het veelfout van die 20.000 lopers. Moet ik daar zenuwachtig voor zijn? Als het dezelfde supporters zijn die bij de Amstel Gold Race op de Cauberg staan, dan wordt de 4 Mijl een makkie. Tijdens de toertocht van de Amstel Gold Race staat de Cauberg vol met toeschouwers die alles en iedereen naar boven klappen, juichen en schreeuwen. Na een tocht van 150 km is die laatste klim een eitje als je zo geholpen wordt!

Misschien kan ik me zenuwen ook wel wijden aan de spookverhalen over de laatste kilometer met het vals platte stuk omhoog. Ik hoorde dat menig loper hier op kapot gaat. Ik las deze week in het Dagblad van het Noorden dat meer dan de helft van de lopers voortvarend van start gaat maar het moet bekopen op het laatste stuk. Toch iets om rekening mee te houden.

Misschien moet ik zondag om 14:13 maar gewoon van start gaan in mijn eigen vertrouwde bos en mijn eigen 4 mijl lopen…

Heb jij ook last van zenuwen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reken onder staande som uit. (Sorry... Is ter beveiliging tegen spam...) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.