Yeah!

      Geen reacties op Yeah!

IMG_20141203_223305De 10 Kilometer. Een afstand die ik tot nu toe nog maar vier keer eerder heb gehaald. En veel verder dan krap tien kilometer ben ik ook nog nooit gekomen. Toch blijft het een mooie afstand en geeft het weer veel voldoening als die 10 verschijnt. Gisteravond mocht ik nummer vijf noteren in een persoonlijk record: 57:06. Yeah! Geen dikke verbetering maar toch 22 seconden sneller dan mijn vorige pr die ik op 15 Oktober j.l. liep. En 5:10 sneller dan mijn eerste 10 kilometer die ik op 22 Februari van dit jaar liep. Op 1 Maart liep ik nog een keer 10 kilometer in 58:32 en in de zomer op 31 Juli nog eens in 59:10.

2014-12-04 15 14 52Het gekke is dat ik een 10 kilometer nooit met voorbedachte rade loop. Meestal zijn het avonden dat ik me goed voel, lekker loop en dan denk; Ik plak er nog een rondje aan vast! Gisteravond was het ook zo’n avond. Eerst snel de sinterklaascadeautjes in huis halen en vervolgens de hardloopschoenen aan en gaan. Een route had ik niet echt bedacht of uitgestippeld. Ik ging gewoon. Muziekje in de oren, hier links, daar recht. Niet snel maar lekker zweten. Toen ik weer op weg was naar huis hoorde ik de Nike+ door de oordoppen zeggen dat ik qua afstand toch aardig dicht bij de tien kilometer zat en met mijn gemiddelde pace onder mijn vorig pr op die afstand zat. En dus moest er nog een blokje bij. Dat laatste blokje ging niet van harte, maar de gedachte mijn pr te kunnen verbeteren zorgde voor net dat beetje extra energie waarna ik met een zeer tevreden gevoel naar huis liep!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reken onder staande som uit. (Sorry... Is ter beveiliging tegen spam...) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.