Wat een weekend! Wat een week!

      Geen reacties op Wat een weekend! Wat een week!

Eigenlijk begon het weekend al afgelopen woensdag met de wedstrijd Nederland – Argentinië. Woensdagavond 22:00 uur is op zijn zachts uitgedrukt niet bepaald de meest ideale tijd voor een halve finale met het Nederlands elftal. De volgende dag wacht immers toch de werkzaamheden voor de baas en zijn centen zijn toch echt niet van blik.
Helaas liep de wedstrijd niet zo af als van te voren gehoopt. Nederland was beter, maar verloor uiteindelijk na strafschoppen. Van een deprimerende stemming was na afloop in het café geen sprake en voor de barman kwam er nog een extra verlening boven op.

Screenshot_2014-07-18-11-05-44Na een zeer korte maar verkwikkende nachtrust volgde een werkdag die redelijk doorstond en af kon sluiten met dat ene woord dat alle andere woorden overbodig maakt: Weekend! Die avond maar weer eens de hardloopschoenen aangetrokken. Iets wat ik precies twee week daarvoor voor het laatst had gedaan! Shame on me!
Ik was natuurlijk ook niet vooruit te branden en de afstand van 5,7 kilometer is natuurlijk ook niet om over naar huis te schrijven. Helemaal als ik daar ook nog bij moet opmerken dat ik delen gewandeld heb.
’s Avonds was het nog lang lekker weer en tijd voor een borrel met een hapje, want weekend. Dat de volgende morgen de wekker nog eerder zou gaan dan op een normale doordeweekse werkdag werd in het midden gelaten.

De Lus van Roden is al jaren lang hèt wielercriterium van noord Nederland en werd afgelopen vrijdag voor de 44e keer door Volksvermaken georganiseerd. De dames zouden om 17:30 uur worden weggeschoten maar wij stonden al om 06:30 uur op het parcours om in ieder geval de parkeerhavens al af te zetten zodat we bij middag niet voor verassingen kwamen te staan. Daarna was het tijd voor een bezoekje aan de Hanos in de stad. Tijdens de Lus staan er van 17:00 tot 22:00 uur vele vrijwilligers, verkeerregelaars en EHBO’ers langs de kant van het parcours en die moeten natuurlijk goed verzorgd worden. Dus werd er inkopen gedaan voor een goed gevulde lunchpakket. En extra water! Veel water. Het was die dag bijna 30 graden en dan moet je goed drinken!

BsRJXCwCUAAnoi_Aan het begin van de middag werd er begonnen met het opbouwen van het parcours. En dat takenlijstje bestaat o.a. uit dranghekken plaatsen langs het 1,2 km lange parcours, zo’n 20 vlaggenmasten plaatsen, 104 dranghekken voorzien van een sponsordoek. finishboog plaatsen, verwijs bordjes/papieren naar de VIP room en permanence ophangen en nog vele andere kleine klusjes. We doen het met z’n allen, we hebben er plezier in en vele handen maken ligt werk, maar iemand die ons volgde merkte die dag op:

Ik hier normaal gesproken ’s avonds aan en dan staat alles en de race is aan de hang. Ik vind dat de normaalste zaak van de wereld, maar nu zie ik pas wat er allemaal bij komt kijken en wat voor werk er in zit. Daar sta je normaal gesproken niet bij stil.

tww4De Lus van een succes. Rozanne Klik en Stefan Poutsma uit Peize waren de winnaars. De terrassen zaten vol en het was gezellig druk. Iets minder druk dan vorig jaar, maar dat was i.v.m. de vroege vakanties in het Noorden te verwachten. Het werd nog lang gezellig! De vogels floten en de zon scheen toen ik de fiets naar huis pakte…

tww3Zaterdag kwamen de Geschwister Weisheit naar Roden. Deze familie is al jaren wereldberoemd vanwege hun shows op grote hoogte! Veelal treden ze op in de grote steden maar afgelopen zaterdag in Roden! Ter ere van het 75 jarig bestaan van Volksvermaken hadden wij ze hier heen gehaald! Die dag gaven ze twee spectaculaire shows weg waarbij ze met o.a. fietsen en motoren over staalkabels op 30 meter hoogte reden. Hoogte punt was de klim van Alexaner Weisheit naar de top van de mast op 65 meter hoogte! En zonder veiligheidstouwtje! Bovenin zekerde hij zich nog wel even vast, maar de klim erna toe was toch echt zonder! Dapper!
De dag erna gaven ze nog een derde show weg.

Die avond kwam ik rond de klok van acht uur thuis en om het mezelf gemakkelijk te maken bestelde ik een pizza. De wedstrijd Nederland – Brazilië zou ik thuis op de bank gaan kijken, maar daar weinig van terecht. Nog voor de wedstrijd begon was ik in dromenland.
Niet zo erg, want de volgende morgen rinkelende de wekker toch al weer om 07:00 uur! Die dag organiseerde Volksvermaken een Historische Motoren demorace. Hetzelfde riedeltje things te do van afgelopen vrijdag kwam weer op de proppen.

tww1De zondagsshow van de Geshwister Weisheit en de Historische Motoren demorace’s waren een groot succes! Heel veel publiek wist de weg naar Roden te vinden. Ondanks de vakanties, ondanks het prachtige weer. Slecht weer is niet goed, maar te mooi weer ook niet. Het werd een lange gezellige dag, waarna ik even voor de finale naar huis ging om die daar wederom vanaf de bank te gaan bekijken.

Wederom viel ik voor de aftrap in slaap…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reken onder staande som uit. (Sorry... Is ter beveiliging tegen spam...) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.