Twee dagen vakantie

      Geen reacties op Twee dagen vakantie

Met zomerse temperaturen van boven de 30 graden moet je je niet al te veel inspannen. En wat kwam het daarom mooi uit dat juist afgelopen weekend mijn agenda gevuld was met lege vlakken. Niks, noppes, nada. Het werden twee hele fijne dagen vakantie in eigen tuin!

20140718_200204De werkdag vrijdag was nog lang en hectisch maar bij thuis komst stond het witbier al koud! Helemaal als het echt warm is ben ik gek op witbier. Schijfje citroen erin om het af te maken. De barbecue werd opgestookt en met zelf gemaakte pesto, kruidenboter, eier- en tonijnsalade was het feest helemaal compleet. ’s Avonds werd er lekker op loungebank buiten film gekeken.
Als ik ergens blij mee ben is dat wel mijn loungebank! Zelf gemaakt van afgedankte pallets en de kussens zijn gemaakt van oude matrassen. Lekker low budget maar plezier voor tien!

20140719_144514Zaterdag heb ik de gehele dag lekker op diezelfde loungebank de belangrijkste alpen etappe van de Tour de France gekeken. Onder de parasol, hapje en eigen gemaakte ijsthee met veel ijsklontjes erbij! Heerlijk. De etappe viel me wel wat tegen. Ik had wat meer spektakel verwacht.
Met een overheerlijke preirisotto en rode wijn als energiebron besloot ik ’s avonds laat nog even een rondje te lopen. Het werd een kort rondje van 5,11 kilometer, maar ik heb nog meer gezweet dan toen ik op mijn hoogtij dagen 10 kilometer liep. Wat was het warm en benauwd. Toch was ik blij dat ik het gedaan had. Vaak gebruikte ik het weer als excuus om niet te lopen. Vooral tijdens regen, warmte en ten tijden van ijzel wilde ik de bank nog wel eens boven de hardloopschoenen verkiezen. Gelukkig is die knop al wel zo goed als om.

IMG_20140720_112622Zondag morgen werd ik vroeg wakker en het was nog lekker bewolkt en redelijk fris buiten. Ideaal weer om mijn racefiets maar weer eens uit de garage te halen. Beetje wind erbij in de banden, de bidons vol water banaan in het achterzakje en gaan. Vooraf had ik bedacht dat ik met een rondje van 50 kilometer tevreden zou zijn. ik had al een tijd niet gefietst en de laatste keer zat ik er op zat was dat slechts een uurtje. Het werden er echter 75! Het was heerlijk, ik trapte goed door en voelde weinig tot niks van vermoeidheid. Toch een teken dat mijn conditie er wel op vooruit gaat.

20140720_143228Na een verkwikkende douche vond de hond het tijd voor een wandeling en waarom niet van de nood een deugt maken en naar Herberg van Es wandelen voor een lekkere lunch. Een lekkere uitsmijter met ham, kaas, ui, paprika en ananas. Uiteraard met een welverdiend witbiertje van Maaslust! Om niet oververhit te raken heb ik lichaam afgekoeld met een lekkere coupe ijs! Amaren, Appeltaart, Strawberry Cheesecake met een dikke toef slagroom! Heerlijk!

’s middags nog het laatste stuk van de tour gekeken. Ik had het idee dat ik weinig gemist had van het begin. Het slot was door de hectiek wel weer erg leuk al had ik het wel te doen met Jack Bauer. De Nieuw Zeelander had de gehele etappe -meer dan 200 kilometer- met Martin Elmiger aan de leiding gereden en werd op 50 meter voor de finish door het sprintende peloton gepakt. Hij barstte daarna in tranen uit. Held!

Wie ik ook een held vind is de Fransman Jean-Christophe Péraud! 37 jaar, werd afgelopen zaterdag 3e in de Alpenetappe en staat 6e in het algemeen klassement. Dat is al een prestatie op zich maar ook dat hij nog maar vijf jaar profwielrenner is! Hij is pas op zijn 32e prof geworden.

Ik moet nog 30 worden, dus als ik nou de komende 2 jaar goed mijn best doen, zien jullie mij over 7 jaar terug in de top 10 van de Tour!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reken onder staande som uit. (Sorry... Is ter beveiliging tegen spam...) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.