Tour de France

      Geen reacties op Tour de France

tourdefrance2015De drie mooiste aaneengesloten weken van het jaar zijn begonnen. En de respectievelijk nummers 2, 3 en 4 van mooiste weken van het jaar. Want er is er maar één week mooier, en dat is natuurlijk de Rodermarkt feestweek. Maar dat komt nog. Eerst deze drie weken. Eerst drie week lang genieten van fietsende mannen!

Liefhebber
Ik ben een wielerliefhebber. Geen groot fan die alle ins en outs kent en alle wedstrijden bezoekt, maar wel groot liefhebber. Tijdens de voorjaarsklassiekers zit ik steevast voor de buis. De Giro volg ik op de achtergrond, maar mijn hart begint pas echt gevaarlijk hard te kloppen als de Tour de France nadert. En afgelopen zaterdag ging hij van start. In Utrecht. De uitgelezen kans om er bij te zijn. En dat heb ik dus niet gedaan… Plannen waren er wel. Ze zijn echter nooit uitgevoerd en dus keek ik afgelopen zaterdag vanuit het zwembad naar de proloog. Ook geen straf.

Net voetbal 
Gistermiddag heb ik het eind van de etappe gekeken op mijn telefoon (leve 4G!) tijdens een kinderfeestje. Dergelijke uitspattingen komen niet voor in het boek “Sociaal zijn voor dummies” maar gelukkig was ik niet de enige en keken er velen over mijn schouders mee. En ach… Het had ook wel wat, een stuk of wat mannen die naar een telefoon op een picknicktafel zaten te kijken. Lekker in het zonnetje, biertje erbij en pratend over fietsen. Ook dat maakt de Tour zo mooi! Lekker praten over de tour en de berichten in de groepsapp van de tourpool. Iedereen weet het beter en/of heeft een andere favoriet. Het lijkt wel voetbal. Ineens zijn al die bondscoaches die we tijdens een WK of EK voetbal hebben, ploegleiders geworden.

De Mart
Dit jaar is de Tour niet meer wat hij ooit geweest was. Want, dit jaar geen De Mart. De avondetappe is namelijk niet meer. Oké, De Mart is nog dagelijks te zien in een rubriekje tijdens Studio Tour met Dionne de Graaff en Gert van ’t Hof maar dat telt niet. Een aantal jaren geleden mocht hij al geen commentaar mee leveren tijdens de etappes en nu is ook de Avondetappe verleden tijd. Jammer, het was een prachtig programma. Maar vooral de kennis, het enthousiaste en natuurlijk de uitspraken van niemand minder dan Mart Smeets maakten het programma tot wat het was. Nooit meer:

“mag ik dat zeggen, ja dat mag ik zeggen”
“en dan nu de huiskamervraag”
“Mevrouw Van Zetten uit Tiel”
“WE vinden het een mooie sport en WE kijken er graag naar”
“En hij krijgt daar 43 seconden aan zijn pantalon”
“Rechtdoor naar school en kantoor”
“En dan zegt …, ik ga vast”
“Ik heb vandaag een buitengewone tafel”

En ook nooit meer Buenas noches mi amor…

BEN JIJ OOK ZO’N FAN VAN DE TOUR DE FRANCE?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reken onder staande som uit. (Sorry... Is ter beveiliging tegen spam...) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.