SinterWeihnachtsBorrel…

      Geen reacties op SinterWeihnachtsBorrel…

wpid-20151205_164847.jpgSoms vraag ik me af of ik wel helemaal lekker ben. Of ik niet knettergek ben. Of ik ze wel alle honderd op een rijtje heb staan. Of ik vroeger niet ergens een keer een heule beste klap van de molen heb gehad. Of ik wel helemaal zuiver op de graat ben…

Zeeën van tijd
Deze gedachten gangen gaan altijd weer door mijn hoofd als ik weer een To-Do lijstje aan het maken ben voor Volksvermaken. Deze lijstjes bestaan vaak niet uit een paar regels. Nee, ik schrijf met gemak een A4tje vol. Veel kleine dingetjes, als telefoontje naar hem of mailtje naar haar, maar ook taken die de nodige tijd in beslag nemen. Dagelijks ben ik er mee bezig. De ene dag een kwartiertje, de andere dag enkele uren. Rustig aan, na de Rodermarkt? Vergeet het maar. Sinterklaas intocht, de Weihnachtsmarkt, nieuwjaarsborrel en alle zaken daarom heen vergen zeeën van tijd. En het is niet één evenement of periode wat voor drukte zorgt. Het is niet alleen een Sinterklaas intocht organiseren. Of een Weihnachtsmarkt. Nee, het is ook een Concours Hippique, een Lus van Roden, een RadioNL, een Rodermarkt en de rest. Het hele jaar door van je van het één in het ander.

Crowdfundingactie
En waarom? Het is fantastisch om al deze dingen te mogen organiseren. Dat zonder twijfel. Maar klopt deze verhouding nog wel? Klopt het aantal uren dat wij er insteken nog wel met hetgeen wij er voor terug krijgen? Namelijk een hapje, een drankje, af en toe een compliment, verder veel commentaar en een crowdfundingactie waar niemand op reageert? 70.000 mensen langs de kant van de weg die het maar normaal vinden dat een Rodermarktparade voorbij komt. Net zo normaal als dat het weer dag en nacht wordt.

Subsidies
Hoe gek met je wezen om zoveel tijd en energie in al die evenementen te steken waar slechts alleen anderen  op wat voor manier dan ook van profiteren. Subsidies vliegen overal in het land links en rechts de deur uit er verdwijnen via leuke constructies in de zakken van organisatoren. Er zijn gemeentes die ambtenaren in dienst hebben voor hetgeen wij doen. Voor kunstwerken wordt dik betaald als zijnde cultuur terwijl een Rodermarktparade ook cultuur is. En wij? Wij zwoegen en zweten voor niks.

150 top vrijwilligers
Vijf minuten later zijn deze gedachten gangen ook al weer verdwenen. Ik doe het omdat ik er heel veel plezier aan beleef. Het geeft altijd weer een erg voldaan gevoel als een evenement geslaagd is. Met een leuk, gezellig bestuur, heel veel middenstanders die ons steunen, een perfect meedenkende en -werkende gemeente maar bovenal ruim 150 top vrijwilligers is het toch machtig mooi wat we hier in Roden kunnen doen.

Rijk
Maar af en toe een beetje meer waardering zal toch wel leuk zijn. Betaald worden met een complimentje. Of met een schouderklopje, of een nieuw lid.  Daar wordt ik in ieder geval rijk van! Oh ja, en een nieuwe loods zou ook leuk zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reken onder staande som uit. (Sorry... Is ter beveiliging tegen spam...) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.