Rodermarkt 2017: Nog 6 weken!!!

      Geen reacties op Rodermarkt 2017: Nog 6 weken!!!

Rondom de vierde dinsdag in september staat Roden in het teken van de Rodermarkt Feestweek. Zes dagen lang vinden er tal van activiteiten, zoals de Rodermarktparade, Jaarbeurs van het Noorden en de Kortebaandraverij, plaats waarbij dagelijks tienduizenden bezoekers de weg naar Roden weten te vinden. Ik neem je mee in de voorbereidingen van al deze festiviteiten en natuurlijk in de Rodermarktweek zelf!

Grolsch Beugel

Het is een begrip in Roden en ver, ver daarbuiten. Jaarlijks komen, zes dagen lang, dagelijks tienduizenden bezoekers naar het centrum van Roden en het heeft het etiket van ‘plaatselijke feestweek’ al lang overtroffen. Menig professioneel festival zou jaloers zijn op deze aantallen bezoekers. In Roden staat rondom de vierde dinsdag van september alles in het teken van de Rodermarkt! De Rodermarkt Feestweek!

Beugelavond
Officieel is het nog precies 6 weken en 1 dag. Voor de echte liefhebbers en voor intimi begint de Rodermarkt 2017 vandaag op de kop af over 6 weken! Degene die zes dagen fulltime bier drinken ietwat aan de magere kant vind kan op de donderdag voor Rodermarkt terecht bij Café Onder de Linden en de welbekende beugelavond waarbij het gebruikelijke tapbier wordt vervangen door Grolsch Beugels.

Uniek
In een zaaltje daarachter of in een van de andere horeca gelegenheden, de locatie rouleert elk jaar, hebben de stichting Jaarbeurs van het Noorden en de Vereniging voor Volksvermaken Roden hun eigen feestje. De officieuze opening van de Rodermarkt. Alle betrokken van kermisexploitanten, standhouders, gemeente en horeca ondernemers zijn uitgenodigd om alvast een toost uit te brengen op de Rodermarkt die komen gaat. Een Rodermarkt waar heel wat uurtjes voorbereidend vrijwilligerswerk in heeft gezeten, want hoe groots de Rodermarkt ook is, het wordt gedragen door vrijwilligers! Alleen dat al is uniek!

Spanning
Met nog zes weken te gaan begint de spanning en de druk van de Rodermarkt voorzichtig op te lopen. De grote zaken zijn natuurlijk al lang geregeld maar de de kleine details moeten toch echt elk jaar weer in de laatste weken gebeuren. Het werk zit het nu in veel zaken bestellen, mailen en bellen. Qua vergaderingen en dergelijke zitten we bij Volksvermaken nog in ons ‘zomerreces’ als je daar al van kan spreken. Ook komende week is de agenda nog leeg. Maar dan… Dan zijn de avonden thuis minimaal te noemen. Dan gaan we echt richting de Rodermarkt!

Eerste slok
Ik ben dan ook altijd blij wanneer ik de donderdag voor Rodermarkt mijn eerste slok neem van mijn eerste Grolsch Beugel. Dan weet ik, het werk zit erop, de voorbereidingen zitten erop, en het feest, het grote feest gaat nu losbarsten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reken onder staande som uit. (Sorry... Is ter beveiliging tegen spam...) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.