Rodermarkt 2015, je was geweldig!

      Geen reacties op Rodermarkt 2015, je was geweldig!

rodermarktfeestweekAlles liep perfect, het weer werkte mee, geen trammelant, heel veel publiek, nog meer bier, gezellige sfeer, ik kan eigenlijk niks negatiefs noemen de Rodermarkt 2015. Het was echt in één woord geweldig! En ik moet zeggen dat ik zelf ook ijzersterk was!

Het begon, donderdag al met de informele opening in Onder de Linden. Na een werkdag, snel even naar huis douchen, hapje eten en om 21:00 uur was ik er klaar voor. De opening was gezellig en dat kreeg al snel een vervolg voor het in café bij de beugelavond. Om 03:00 uur ging mijn fiets naar huis.

wpid-20150918_165331.jpgDe vrijdag stond in het teken van de allerlaatste voorbereidingen. Om 09:00 uur zat ik alweer achter de pc. Vooral de Roderwarenmarkt zorgde op het laatste moment voor de nodige administratie. Standhouders die op het allerlaatste moment afzeiden en die gaten wouden we toch nog wel vullen. Nog snel even naar de Joy voor een nieuw kleedje, bezoekje aan het gemeente huis en diverse benodigdheden voor die week naar kamer 1 in het Wapen van Drenthe brengen. Kamer 1 was afgelopen week het Volksvermaken Headquarters en daarnaast ook mijn tweede woning. Ik kleedde me erom, kon er mijn spullen kwijt, had er een tas met kleren liggen en kon me er opfrissen.

wpid-20150919_000324.jpgNu alles echt klaar was en stond, was het tijd om het pak aan te trekken. Om 15:00 uur verzamelde we met het hele bestuur bij het Wapen van Drenthe, waarna we doorgingen naar de opening van de Jaarbeurs van het Noorden om 16:00 uur. Na deze opening, dronken we daar nog een paar om vervolgens snel naar het Wapen te gaan om me van het pak te ontdoen. Om 19:00 uur werden we opgehaald om een rondje te maken bij alle wagenbouwers. Altijd een erg leuke avond. Sommige bouwgroepen waren al klaar, voor anderen werd het nachtwerk. Om 13:00 uur waren we terug in Roden, waarna ik nog even in Roden ging kijken. Wederom zat ik om 03:00 uur op de fiets naar huis.

wpid-20150919_083647.jpgHet lawaai van de wekker ging zaterdag al om 07:00 uur en om 08:00 uur stond ik aan het begin bij de Ceintuurbaan het verkeer te regelen maar vooral er voor te zorgen dat alle 16 Rodermarktwagens in de juiste volgorde de opstelplaats op de Ceintuurbaan opreden. Dat was soms nog wat lastig, daar we op één wagen moesten wachten. Daardoor moesten vijf wagen geparkeerd worden. Een leuk klusje.  Tegen 12:00 uur stonden ze eindelijk allemaal op plek en kon ik naar het Wapen. Nog snel een paar klusjes doen, en om 13:00 uur weer het pak aan. De parade startte en ik liep met een groep collectanten mee. Deze begeleid ik tijdens de parade en daarnaast houd ik de parade in de gaten of er niks geks gebeurt. Zo lopen er meerdere bestuursleden mee met de parade. Ieder op zijn stuk.

rodermarkt8Na de parade kon ik direct door naar Onder de Linden waar alle juryleden bijéén kwamen. Sinds dit jaar jureert iedereen op een app op een tablet en deze moesten ze bij Onder de Linden weer inleveren. Daar was ook een wifi hotspot om de uitslagen te verzenden zodat ik alles direct binnen had om mijn laptop en de uitslag kon uitprinten. Na een hapje eten stond ik om 18:00 uur buiten op het terras. Eindelijk even tijd om verkering even te begroeten. Echter niet voor langs, want om 19:00 uur begon de avond parade weer en mocht ik hetzelfde stuk weer meelopen. Na afloop nog even helpen met het stallen van de Rodermarktwagens op de Albertsbaan, nog even napraten bij alle vrijwilligers en toen snel naar Kamer 1 om de stapkleren aan te treken! Tegen 23:00 uur was ik weer beneden en klaar om aan de nacht te beginnen, die wonder boven wonder tot bijna 06:00 uur volhield!

rodermarkt7Zondag stond ik om 12:00 uur weer onder de douche. Na een lekker ontbijt nog snel even de mailbox checken, die natuurlijk weer voller was dan ik had gehoopt. Vooral die afzegging voor de Rodermarkt zorgde weer voor veel geouwehoer. De desbetreffende standhouder had al betaald, dus dat is het probleem niet, maar een gat in de markt wil je ook niet. Dus alsnog snel iemand van de reservelijst contacten die er tussen past. Om 14:00 verzamelden we met het bestuur van Volksvermaken op de Albertsbaan waar alle Rodermarktwagens gestald zijn. De hekken die eromheen stonden hielden we weg en zorgden voor een goede uitgeleide van de wagens. Tegen 17:00 uur waren ze allemaal weg en was het tijd voor het terras! Bier! Het was erg gezellig in het dorp! Tot een uurtje of 01:00. Toen was het ook voor mij mooi geweest.

wpid-img-20150921-wa0001.jpegDe maandag morgen staat normaal gesproken altijd in het teken van het uitzetten van de Roderwarenmarkt. Om 10:00 uur verzamelen de marktmeesters zich bij het Wapen. Even daarvoor zat ik nog achter de PC om de laatste wijziging door te voeren en deze later door te geven aan de marktmeesters. Ik ben er zelf ook één, maar ging maandag niet meer de markt uitzetten. Een bezoekje aan Oma in het ziekenhuis had meer prioriteit. ’s Middags nog even het laatste secretariaat werk en tijd voor de traditionele maandag middag op het Jaarbeursterrein. Het is de meest rustige periode van de Rodermarkt. Beter gezegd, er is haast niemand, maar een vast clubje zit dan steevast aan de bar. Ik schoof net als andere jaren ook om 16:00 uur aan.

wpid-20150922_031314.jpgOm 18:30 werd ik alweer door Cor opgehaald om naar Lieveren te gaan voor de autooriënteringsrit die wij met Volksvermaken organiseren. Cor en ik stonden van 19:00 tot 22:00 uur post waarna we in café het Hart van Lieveren de uitslag afwachten en nog even nableven zitten. Om 01:00 zette Cor me weer af in Roden waarna ik het nacht leven in dook. Niet te lang want om 04:00 uur moest ik thuis zijn. En dat was ik dan ook. En niet geheel zonder reden want na een snelle douche en hapje eten ging ik er weer vandoor. Heel stilletjes wat spullen pakken uit Kamer 1 en om 05:00 uur zei ik goedemorgen tegen iedereen op het gemeentehuis.

Dinsdag Rodermarktdag dus. Na een kopje koffie en plakje Drentse stoet stonden we om 06:00 uur op straat om de aankomst van alle standhouders in goede banen te leiden. Rond een uurtje of 09:00 uur stond alles netjes en zonder problemen op z’n plaats. Het was even wachten op de persconferentie om 10:00 uur, waarna getoast werd op een goede Rodermarkt. Om 11:00 uur moest er nog even een rondje gemaakt worden om nog wat marktgeld te innen waarna ik om 12:00 uur de jas met ‘Marktmeester’ erop uit kon doen en het weer tijd was voor, jawel, bier… Dat bier heb ik de gehele dag tot 01:00 uur vol kunnen houden. Maar toen ging het lichtje ook echt uit.

wpid-20150923_163311.jpgDe Rodermarkt feestweek wordt afgesloten op de woensdag met ’s middags een kortebaandraverij en ’s avonds nog een laatste feestavond in de feesttent. De Kortebaan organiseren wij en dus ging om 06:00 uur het wekkertje. Na een bakkie koffie in het Wapen begonnen we met vele mankrachten om 07:00 uur met de opbouw van de kortebaan. Dranghekken plaatsen, sponsordoeken ophangen, zand strooien, vlaggenmastenplaatsen, etc. Het ging allemaal voorspoedig en om 11:00 uur was alles zo goed als klaar. Tijd om snel even naar huis te gaan voor een hapje eten en om me in het pak te hijsen. De kortebaan begon om 13:00 uur en tegen 20:00 uur was alles weer netjes opgeruimd. De Prijsuitreiking achter bij Onder de Linden was weer als vanouds erg gezellig en ik besloot om ’s avond nog even naar de tent te gaan. Om 22:00 uur ging ik heel snel naar huis om het pak uit te doen en een ander kleedje aan te trekken. Tegen 00:00 uur ging ik naar de tent die ik na een super gezellige avond tegen 04:00 uur verliet.

Moe maar voldaan. Het was een te gekke Rodermarkt! Hulde aan iedereen die daaraan heeft meegewerkt! EHBO, Horeca, Politie, Gemeente zowel op het gemeentehuis als de heren van de buitendienst, Brandweer, Jaarbeurs, diverse verenigingen die bepaalde taken op zich hebben genomen, maar bovenal alle vrijwilligers, B E D A N K T ! ! !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reken onder staande som uit. (Sorry... Is ter beveiliging tegen spam...) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.