Prachtig mooie dag!

      Geen reacties op Prachtig mooie dag!

20141012_142529Gistermiddag stond ik aan de start van de 28e 4 Mijl van Groningen. Voor mij de allereerste keer dat ik meedeed aan een georganiseerde run. Toen ik me begin dit jaar inschreef, deed ik dat met een doel. Allereerst was het de stok achter de deur om te blijven hardlopen. Daarnaast wou ik voor een goed tijd gaan. De lat heb ik direct hoog neer gelegd. Een half uur. Theoretisch was het mogelijk, de praktijk moest het nog uitwijzen. Ik heb de 4 Mijl ooit eens in 33.23 afgelegd en daar wou ik sowieso onderduiken. Het liep allemaal anders. Ik was goed op weg naar een goede tijd. Liep afstanden van 10 kilometer zonder problemen, ging qua tijd naar de 35 minuten toe, en zat in een lekkere flow. Zoals hier al te lezen was gooide enige overbelasting in de kuit in augustus roet in het eten. Daarna kwam ik er niet lekker meer in en de drukte voor de Rodermarkt en Rodermarkt zelf zorgden voor een zeer slechte voorbereiding in de laatste anderhalf maand voor de 4 Mijl.

Met rugnummer op de borst – Ik was als toertochtfietser gewend om de nummers op de rug vast te spelden, wat ik in eerste instantie ook bij mijn hardloopshirt deed.. – werd ik afgezet in Haren en liep ik naar het startvak. Ik zou om 14:13 mogen starten maar dat werd wat later aangezien nogal de moeite hard om überhaupt in het startvak te komen. Kon de ingang niet vinden…

IMG-20141012-WA0007Uiteindelijk stond ik dan klaar voor de startlijn te wachten totdat we weggeschoten werden. Vooraan was dringen geblazen. Een logica die mij totaal ontging. De tijd begon toch pas te lopen wanneer je zelf de startlijn passeerde. Na het startschot bleef ik dan ook even een paar tellen achteraan wachten en kon ik zonder gedrang van start gaan en ook de verdere 6,5 kilometer heb ik geen last of hinder van anderen gehad.

De 4 Mijl was één en al feest. Vanaf de start tot aan de finish stonden aan beide kanten rijen dik mensen langs de kant die je toejuichten. En dan stond er weer een bandje op te treden, die vervolgens weer werd vervangen door een DJ met opzwepende muziek, waarna een blaaskapel het weer overnamen. Overal langs de kant hing een gezellige sfeer. Ik genoot ervan en heb medelijden met de mensen die alleen maar naar het asfalt hebben zitten staren.

Mensen die langs de kant woonden stonden buiten met tafel met bekertjes water en hadden de stereo toren buiten neergezet om net dat ene plekje waar geen dj of band stond te voorzien van muziek. Vanuit studenten huizen werd je door de megafoon aangemoedigd en het bier vloeide rijkelijk bij de café’s aan de route.

4mijlMet een tijd van 36:56 kwam ik over de finish. Geen goede tijd maar ik was tevreden. Tevreden omdat ik heerlijk hab gelopen. Constant tempo, geen pijntjes, niet over de kop over de finish kwam en de gehele run heb kunnen lachen. Tevreden omdat ik weet dat dit momenteel mijn niveau is. En tevreden omdat ik genoten heb van alles wat ook langs de kant gebeurde.

IMG-20141012-WA0017Na afloop was het tijd voor een goud gele rakker bij het Buckshot café! En ook daar hing dezelfde gemoedelijke sfeer als bij de 4 mijl. Het was prachtig weer dus stonden lekker buiten na te praten over de 4 Mijl. En met ons vele anderen. Alle terrassen die in mijn gezichtsveld lagen zaten vol met 4 Mijllopers en supporters.

Na een aantal glazen Hertog Jan, was het tijd om weer terug naar Roden te gaan voor een heerlijke warme douche om vervolgens de dag af te sluiten met een lekkere pizza bij Monte Giove. Het was een mooie dag!

ja, het was een prachtig mooie dag!

Hoe was jou 4 Mijl?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reken onder staande som uit. (Sorry... Is ter beveiliging tegen spam...) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.