Patat Speciaal

      Geen reacties op Patat Speciaal

20140828_065829Hardlopen, fietsen en lekker eten & drinken. Het is en blijft een ongelukkige combinatie. Ik mag ze allemaal graag doen. Ik vind het heerlijk om te eindeloos te lopen maar ik ben ook een echte bourgondiër. Het liefste begin ik de dag met een lekker ontbijt met vers afgebakken broodjes en croissants, waarna rond koffietijd het gebak wordt aangesneden. De lunch met een kroketje of een andere snack, koekjes bij de thee en tegen vijf uur een borreltje met een stukje wordt en blokje kaas. En dan ’s avonds nog eens uitgebreid diner met als afsluiting een kaasplankje en ’s avonds op de bank nog even een zakje chips. Gelukkig is dit geen dagelijkse kost. Sterker nog, ik heb tot op heden nog niet zo’n dag mee gemaakt, maar ik zou het aan kunnen.

20140828_121715Vandaag de dag denk ik veel meer na over het eten. Ik weet inmiddels uit ervaring dat je diner van zeer grote invloed is op je lichaam. Niet alleen is elke calorie van grote invloed op mijn omvang, ook heeft het invloed kleine gezondheidskwaaltjes. Drie jaar geleden ben ik bij mijn vriendin ingetrokken en daarmee ook haar eet en voedingspatroon aangenomen. Minder zuivel, minder vlees, meer groeten en fruit. Minder ongezond, meer gezond. Ik had jaren lang last van eczeem op mijn voet. Ik heb er nu al drie jaar geen last meer van. Het gezonder eten in combinatie met een sportiever leven hebben er zeer zeker voor gezorgd dat ik me nu fitter en beter voel dan ik ooit heb gedaan!

2014-08-29 14 03 51Toch blijft de bourgondiër in mij zitten. Een smoothie met sinaasappelsap, rood fruit en paksoi als ontbijt, toast met forelfilet en ei voor de lunch, een appel tussendoor en een dag alleen water drinken werd gisterenavond afgelost door patat met een kroket, twee frikandellen speciaal en een liter cola. Patat en kroket uit de oven en frikandel uit de koekenpan….

Dat dan weer wel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reken onder staande som uit. (Sorry... Is ter beveiliging tegen spam...) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.