Oorsprong

      Geen reacties op Oorsprong

We hebben er een tijdje op moeten wachten. Te lang naar mijn mening. Het was alweer vier jaar geleden dat zijn laatste boek Inferno uitkwam. Maar eindelijk was daar ik het najaar van 2017 zijn nieuwste boek van successchrijver Dan Brown, Oorsprong. Het gekke is dat ik lang smachtte naar zijn nieuwe boek, maar toen het eenmaal uit was het nog weken duurde voordat ik het kocht. Ik kwam hem toevallig tegen bij de Albert Heijn waarna hij samen met de broccoli, speklappen, boterhamworst en het toiletpapier in het winkelwagentjes belande.

Zoals gewoonlijk duurt het bij mij niet heel lang voordat een Dan Brown in zijn geheel verslonden is. Vooral als de spanning je vasthoudt is het moeilijk om het boek weg te leggen en het nachtlampje uit te doen. Bij zijn vorige boeken heb ik dan ook menig nacht lopen vechten tegen de vermoeidheid om maar door te kunnen blijven lezen. Echter niet bij Oorsprong. Hoewel ik het absoluut niet als slecht en saai boek wil omschrijven miste ik in Oorsprong de spanning die Brown wel in zijn andere boeken wist te stoppen. Ik weet nog dat ik bij bladzijde 300 zei, het moet nog spannend worden…

Waar komen we vandaan en waar gaan we naar toe? Dat is de vraag waar Oorsprong om draait. Het bekende personage Robert Langdon ontvangt van zijn oude vriend futuroloog Edmond Kirsch een uitnodiging voor een presentie van een onthulling die religie en de wetenschap voorgoed zal veranderen. Door een aaneenschakeling van gebeurtenissen wordt presentatie onderbroken en is het aan professor Langdon om alsnog de onthulling die de hele wereld bezighoudt boven water te krijgen.

Natuurlijk slaagt Langdon daarin maar de manier waarop had mijns inziens wel iets spannender gemogen. Ook de uiteindelijke onthulling valt mij tegen waarna er nog enkele tientallen hoofdstukken volgen die qua spanning alweer afbouwend zijn. Kortom, de Oorsprong is het lezen nog wel waard, maar het is niet de Dan Brown die we gewend zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reken onder staande som uit. (Sorry... Is ter beveiliging tegen spam...) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.