Magisch

      Geen reacties op Magisch

wpid-20150214_084507.jpgHet heeft iets magisch. De stilte bij het ontwaken. Een door straatlantaarn verlichte straat onder een nog donkere hemel. De laatste slaap uit je ogen wrijvend bij het uitgebreide ontbijt. De rust in de straat als je de deur uit stapt. De geur van de ochtend in het bos. En het in de verte zien opkomen van de zon.

Hartstikke gek
Even voor zeven uur vanmorgen. Het deuntje dat mij van maandag tot en met vrijdag altijd abrupt uit mijn welverdiende slaap haalt klonk ook op deze doordeweekse zaterdagmorgen. Niet omdat ik er uit moest vanwege verplichtingen maar omdat ik het wou. Ik wou namelijk gaan hardlopen. Even dacht ik nog ‘ik lijk wel hartstikke gek en draai me gewoon weer om’ maar die gedachten werden als snel aan de kant geschoven en niet veel later zat ik beneden een bord yoghurt te eten met god mag weten wat voor superfoods en andere etenswaren waarvan men beweerd dat ze goed voor je zijn. Ik heb altijd de logische verklaring dat wanneer iets niet lekker is, het niet goed voor je kan zijn. Zo is de natuur namelijk ontwikkeld. Dieren eten ook nooit iets wat ze niet lekker vinden. Visa versa klopt het natuurlijk ook niet. Chips, brie, droge worst, patat en frikandellen vind ik heel erg lekker maar ook dat is niet goed. Hoewel ik laatst weer las dat Frikandellen juist wel goed voor zijn omdat ze gemaakt zijn van afvalvlees en daar zitten juist de meeste voedingsstoffen in. Alleen het frituren maakt het wat minder gezond.

wpid-2015-02-15-16.27.04.png.pngTandje erbij
Afijn, we dwalen af, kwart voor acht sloeg ik de deur achter me dicht en niet veel later werden de wandelpassen vervangen door looppassen. En die voelden vanaf het begin direct goed. Direct na de eerste meter had ik al het gevoel, hier kan vandaag wat gaan gebeuren. Steeds kwam er een klein tandje bij. En het deed geen pijn. Ik moest onder een gemiddelde van 5,30  p/km lopen om mijn PR op de tien te verbreken en na vijf kilometer hoorde ik van de Nike+ app dat ik er precies op zat. Tijd om nog een klein tandje harder te gaan. Dan ging goed tot acht kilometer toen ik wat pijntjes in mijn schouder en zij begon te voelen. Mijn pace ging weer wat omhoog maar dat heb ik in de 10e kilometer goed gemaakt, wat meteen ook mijn snelste kilometer was.

wpid-2015-02-15-16.27.46.png.pngwpid-2015-02-15-16.26.23.png.png

 

Nieuw PR!
Wegens haperende oordopjes hoorde ik de Nike+ app na tien kilometer mijn tijd niet zeggen maar ik wist dat het goed moest zijn. Ik wist dat het sneller was dan 55;05, mijn vorige pr. Ik pakte mijn telefoon erbij het zag een tijd van 54:18! 47 Seconden van mijn vorige pr eraf gesnoept. En dat voelde goed! Ik liep nog een dikke drie kilometer rustig uit om te genieten van mijn nieuwe pr en vooral van de mooie natuur in de ochtend. Waar ik een paar jaar terug mijn bed niet uit te branden was en na 2 minuten hardlopen al moe was, sta ik nu om  07:00 uur op om 13 kilometer te gaan hardlopen! Het lijkt wel iets magisch…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reken onder staande som uit. (Sorry... Is ter beveiliging tegen spam...) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.