Lepeltje Lepeltje

      Geen reacties op Lepeltje Lepeltje

20150621_163538Op het Ebbingekwartier aan het boterdiep in de stad vond afgelopen weekend Lepeltje Lepeltje plaats. Een gratis toegankelijk foodfestival met hoe kan het ook anders, heel veel eten. Vanuit mooie foodtrucks, caravans, omgebouwde schaftketen of andere leuke creatieve stands werd er een ruim assortiment aan etenswaar aangeboden.

Zomers sfeertje
Even met wat vrienden app-en een paar uur later zat ik in Lijn 4 richting Groningen waar ik aan de rand van het festival terrein kon uitstappen. Een gezellig veldje met een podium in het midden, daaromheen biertafels voorzien van kleedjes, bankstellen, staftafels en vuurkorven en de foodtrucks aan de rand. Erg hing een erg gezellig, ontspannen en ondanks de vele regenbuien een zomers sfeertje.

Kornuit bier op de tap en harde plastic glazen waarvan je de eerste koopt voor een half muntje en steeds weer mee moet nemen wanneer je nieuw bier haalt. Op zich een heel goed systeem waarbij het festivalterrein mooi opgeruimd blijft. Geen veld vol lege kapot getrapte plastic bekertjes. De glazen werden overigens weer keurig omgespoeld. Een muntje koste € 2,60.

20150621_16520520150621_175031

Rondje eten
Na een rondje gemaakt te hebben over het festival terrein waarbij we goed geïnventariseerd hadden wat er allemaal te koop was zochten we een tafel op waar we ons nestelden en als uitval basis gebruikte. Strategisch goed bepaald. Muziek goed hoorbaar, dicht bij de bar, niet te ver lopen naar de toiletvoorzieningen en last but nog least: De mogelijkheid om mensen te kijken!

20150621_212044Maar naast de muziek en de biertjes was ik er natuurlijk ook voor de eterij en dus ging ik een rondje eten. Het was haast niet te doen om een keuze te maken al uit die eettentjes. Hamburgers, salades, Surinaams, pizza’s, oosterse keuken, Tortilla’s, ijsjes, fruit, pannenkoeken, insecten (–> Op de foto gebakken sprinkhanen!), kip, frieten, alles. En vrijwel alles werd live bereid op een op hout gestookte bbq of oven. Met verse biologische ingrediënten. Ik begon met een heerlijke hamburger met garnalen, waarna een pizza Margherita (Als er pizza is, kan ik hier niet aan voorbij gaan…), gehaktballetjes in een spicy sausje, en een paar biologische frietjes volgden. Alles was perfect bereid en erg smaakvol! En prijzig. Dat ook. € 5,20 voor een paar sprinkhanen, € 10,40 voor een kleine pizza Margherita en voor de hamburger moest je € 7,80 op tafel leggen. Maar het was het waard. Je kreeg er echt wat heerlijks voor terug.

20150621_16295820150621_174503

De Volksvermaker ontwaakt 
Tijdens zo’n evenement wordt ik altijd heel erg enthousiast en wil ik het ook graag naar Roden halen. De Volksvermaker in mij ontwaakt. Foodtrucks zouden bijvoorbeeld een prachtige aanvulling zijn op het ZomerfeestRoden.NL of wellicht bij de Weihnachtsmarkt. Of een eigen festival gaan organiseren met muziek en straattheater door het gehele dorp. Maar ook op praktische zaken let ik. Zo viel zo zag ik betonnen bakken waar vlaggenmasten in stonden waar weer de prikkabel aan hing. Een handige oplossing voor onze wens om verlichting rondom de kunstijsbaan tijdens de Weihnachtsmarkt te krijgen.

20150621_19323820150621_184542

Het was al met al, ondanks de buien, een topdag! Erg gezellig, lekker gegeten en gedronken en vol ideeën thuis gekomen!

HOE WAS JOU WEEKEND?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reken onder staande som uit. (Sorry... Is ter beveiliging tegen spam...) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.