Kleine aanpassing van een figurant van een kinderfeest

Van De Krant, het Dagblad van het Noorden, het Algemeen Dagblad, schoolprojecten, passanten, bekenden, oud, jong en zelfs van de pieten zelf kreeg ik de afgelopen, dagen, weken, maanden keer op keer weer de vraag wat voor kleur de pieten dit jaar tijdens de intocht in Roden zouden krijgen. Elke weer moest ik weer mijn verhaal doen en mij verdedigen tegen zowel de voor- als tegenstanders van zwarte piet. Ik ben er wel klaar mee.

Medeorganisator
Samen met tientallen vrijwilligers ben ik medeorganisator van de Sinterklaas intocht in mijn woonplaats Roden. Samen met de Sinterklaascommissie, verkeersregelaars, de pieten en Sinterklaas himself zorgen we voor een fantastische dag voor de kinderen in Roden en omstreken met een intocht en ontvangst in het centrum en een Sinterklaasfeest in de Pompstee. Vele vrijwillige uren worden er ingestoken. En het enige wat je daar voor terug krijgt is het gezeur van volwassen mensen over het uiterlijk van de pieten. Ik ben er wel klaar mee.

Dreigende taal
Wat er ook gebeurd met de intocht in Roden en wat voor kleur de pieten in Roden ook krijgen, we gaan het sowieso niet goed doen. Met zwarte pieten ben je racistisch, met witte of gekleurde pieten ben je een landverrader. Iedereen wil graag zijn bindende mening daarover verkondigen. En daarbij wordt regelmatig ook dreigende taal uitgesproken. Ook richting mij persoonlijk. Ik ben er wel klaar mee.

Figurant
Klaar met volwassen mensen die moeilijk doen over een kleine aanpassing van een figurant van een kinderfeest! Een kleine aanpassing van een figurant van een kinderfeest hè! Klein, figurant, kinderfeest. Zoek deze drie woorden eens op in de Dikke van Dale! Denk dan eens goed na, en vraag je zelf af of het het waard is je daar druk om te maken.

Kindervriend
Nee, ik vind zwarte piet niet racistisch, ik ben met hem opgegroeid als kindervriend. Ja, ik begrijp dat argumenten van de tegenstanders van zwarte piet en vind dat ze zeker een punt hebben. Nee, het interesseert me echt geen ene k*t wat voor kleur de pieten hebben of krijgen. En Ja, ik ben voor verandering van zwarte piet.

Ophouden
Een kleine aanpassing in het uiterlijk van een figurant van een kinderfeest om er voor te zorgen dat iedereen weer van dit kinderfeest kan genieten is toch niet zo heel veel gevraagd? En laten we dan in godsnaam ophouden met dat gezeur. Of laten we in ieder geval afspraken dat je mij daar volgend jaar niet meer mee lastig valt?

Laat mij gewoon vrijwillig een kinderfeest organiseren… Oke? Deal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reken onder staande som uit. (Sorry... Is ter beveiliging tegen spam...) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.