Kansen

      Geen reacties op Kansen

Opnieuw beginnen, hoe doe je dat eigenlijk? Zijn daar boeken over te vinden? Kun je daar een cursus voor volgen? Heeft er iemand ervaring mee? Of is het gewoon een kwestie van doen? En wat is eigenlijk opnieuw beginnen? Een Ikea kast kun je uit elkaar halen en opnieuw in elkaar zetten. Maar een heel leven resetten is net even wat anders. Je kunt niet terug naar het begin punt. Je kunt niet terug naar het punt waarop het nog goed ging. Dus in hoeverre kun je dan opnieuw beginnen? Vrienden, familie, omgeving, het is allemaal nog aanwezig. Of zou je daar ook een streep door moeten zetten om opnieuw te beginnen? Maar dan nog heb je je leeftijd waarmee je moet dealen. Die kun je niet eventjes een paar jaar terug zetten. Of moet je echt alles achter laten om op nieuw te kunnen beginnen? Of kan je ook gewoon opnieuw beginnen met de basis die je nog hebt?

20161002_141921.jpgBeëindiging
Het zijn vragen waar ik de afgelopen drie dagen lang over nagedacht heb. Dat ik opnieuw moet beginnen is mij inmiddels wel duidelijk, maar de vraag is nog hoe. Hoe gaan we dat in godsnaam doen? In één en dezelfde week zette ik mijn handtekening onder een arbeidsbeëindiging overeenkomt met mijn inmiddels oud-werkgever en eindigde mijn relatie waardoor in een klap alles kwijt was. Van thuis, tot werk tot vriendin, tot halve hond, want co-ouderschap. En dan ben je dus 32 jaar, single, werkloos en woon je weer bij je ouders. Iets wat niet echt op mijn planning stond. Desalniettemin ben ik dankbaar dat ik terug kan vallen op mijn ouders en dankbaar voor mijn vrienden die mij er voor mij waren.

Het gekke is, is dat zowel de beëindiging met vriendin als met werkgever zonder ook één greintje ruzie is gegaan. Niks geen zwartmakerij, niks geen trammelant, alles in goed overleg en nog zijn we in speaking terms. Van ex-vriendin is eigenlijk ook helemaal geen sprake. Het woordje ‘mijn’ voor vriendin is alleen vervangen door ‘een’. Ex… Het klinkt ook direct zo negatief. Terwijl de verhoudingen dat allerminst zijn! Maar in goed overleg of niet, ik zit momenteel wel eventjes met de gebakken peren. De afgelopen weken vond ik afleiding in de organisatie van de Rodermarkt, die fantastisch was verlopen maar nu is dan echt alles voorbij en moeten we verder. Om het geheel toch nog een soort van afsluiter te geven ben ik er afgelopen weekend een weekendje tussenuit geknepen. Even een weekendje naar Terschelling. Alleen. Met de hond kilometers lopen over het strand.

20160930_180233.jpgWennen
Heb je ook zin in bitterba… Waar wil je zitte… Wil jij ook rood? Dan kunnen we wellicht een fle… Mogen wij… uh… Mag ik… Ik ga even naar het toi… Zal ik afreke… Wil jij nog wat pata…
Bij elke vraag haper ik. Ik hoef ze niet meer te stellen. En dat terwijl ze voorheen zo vanzelfsprekend waren. Maar in mijn automatische wil ik ze nog wel stellen. Gelukkig is daar onze/mijn hond. De enige aan wie is nog wel alle vragen kan stellen. En dus stel ik ze maar aan hem. Als antwoord krijg ik een poot of een slik om m’n gezicht.

Het is overigens wel even wennen om in je eentje een weekendje er tussen uit te gaan. Om in je eentje naar Terschelling te gaan. Het is wel even wennen om in je eentje op een terras te gaan zitten om een hapje te gaan eten. Het is niet alleen wennen, maar ook een beetje vreemd. Maar dat komt waarschijnlijk weer omdat ik het niet gewend ben. Het is toch wel een beetje uit mijn comfort zone stappen. Een comfort zone waar ik nu sowieso al mijlen ver buiten loop momenteel.

Lopen heb ik ook gedaan op Terschelling. Kilometers. Afgelopen zaterdag heeft de teller zeker de 25 gepasseerd. ’s Morgens begonnen in West en via de westkust doorgelopen naar West aan Zee waar, langs het strand door naar Hoorn en via het bos terug naar Midsland en langs de doorgaande weg weer naar West waar ik sliep. Van strandtent naar strandtent van horeca gelegenheid naar horeca gelegenheid. Want met zoveel kilometers moet de inwendige mens wel goed verzorgd worden. Het was heerlijk uitwaaien op Terschelling. Ik heb alle ellende van me af laten waaien. En nagedacht. Veel nagedacht. Niet in de problemen maar in de kansen!

20161002_171242.jpgKansen
Hoe zwaar k*t alles ook is geweest en misschien nu nog is, het bied wel de nodige kansen. Kansen om dus opnieuw te beginnen. Kansen om me eerst te richten op mijn studie MER. Kansen om verder te komen en te gaan! Ik kan opnieuw beginnen met een basis. Een basis die ouders heten. Een basis waar ik erg dankbaar voor ben. En vanuit die basis kan ik alle kanten op! Niets of niemand die me daarbij kan tegenhouden. Ik kan dichtbij blijven, ik kan linksaf gaan, ik kan het verderop gaan zoeken, ik kan rechtsaf gaan. Alle opties staan open. Ik heb alle touwtjes weer in handen. Ik kan opnieuw beginnen. Ik ga opnieuw beginnen! Ik ga ervoor!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reken onder staande som uit. (Sorry... Is ter beveiliging tegen spam...) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.