Een hond die blaft, je verwacht het niet…

In de bocht waar de Hofstedenlaan overloopt in de Kastelenlaan in Roden is vorig jaar een hondenspeelweide geopend. Een stukje grasland waar een paar buizen, balken en afgedankte autobanden omringt door een lowbudget hekwerk moeten fungeren als speeltoestellen voor onze trouwe viervoeters. Erg mooi ziet het er allemaal niet uit, maar over smaak valt niet te twisten. Het gaat erom of het functioneel is. En wat blijkt, er wordt gretig van de hondenspeelplaats gebruik gemaakt. Niet alleen kunnen de Dommels, Scooby Do’s en Lassie’s onder ons zich hier van harte lust uitleven, voor de baasjes is de speelweide dé plek om bij elkaar te komen en de sociale contacten te onderhouden.

Totaal onverwacht
Alles koek en ei en iedereen gelukkig zou je zeggen, ware het niet dat er een groot probleem de kop op steekt waar de omwonenden nogal over klagen. Totaal onverwacht en hetgeen waar niemand rekening mee heeft gehouden is gebeurd en gebeurt vandaag de dag nog steeds. De honden schijnen namelijk te blaffen. Nee toch? Echt? Ja toch! Echt! En niet één keer, nee, soms wel twee keer of nog vaker. Een hond die blaft, je verwacht het niet…

Baasjes
En dan hebben we het nog niet eens gehad over de baasjes! Die schijnen met enige regelmaat de honden bij zich te roepen. Nog nooit eerder vertoond maar in Roden gebeurt het. Dat een baasje tegen zijn hond, die een tiental meters verderop druk met zijn vriendjes aan het spelen is, roept ‘Hè Pluto, kom voor’.

Gekker
Maar het kan nog gekker! De baasjes van de honden, die naast elkaar op het speciaal daarvoor neergezette bankje zitten te genieten van de activiteiten van hun blaffer hebben, en nu komt het, die baasjes hebben gesprekken met elkaar! Vlegels zijn het! Zomaar midden op de dag gesprekken met elkaar voeren!

Gesprekken
De wijkbelangenvereniging gaat nu gesprekken voeren met de betrokkenen om het probleem op te lossen. En nobel streven maar wat moet de oplossing zijn? Dat de baasjes alleen nog maar met gebarentaal mogen communiceren? En dat er vooraf tussen baas en hond goede afspraken gemaakt worden om het blaffen tegen te gaan? “Beethoven, wij gaan alleen maar naar de hondenspeelweide als jij belooft niet te blaffen”, waarop Beethoven antwoord “Is goed baas!”.

Gillen en gieren
Een hondenspeelweide waar honden niet mogen blaffen is als een speeltuin waar kinderen niet mogen gillen en gieren. Als een terras waar de gasten niet mogen praten. Als voetbalveld waar de spelers en supporters niet mogen juichen. Of als een muziekkoepel waar men geen muziek ten gehore mag brengen.

Meester Frank Visser, kom er maar in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reken onder staande som uit. (Sorry... Is ter beveiliging tegen spam...) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.