Goede doelen

      Geen reacties op Goede doelen

wmarktZaterdag 13 December organiseren wij met Volksvermaken i.s.m. de Zakenkring de 9e Roder Weihnachtsmarkt. Een gezellige kerstmarkt met meer dan 100 kramen, twee podia met koren, orkestjes die over de markt lopen, genoeg te eten en te drinken en een kunstijsbaan van 150m2 waar kinderen gratis gebruik van mogen maken. Kortom; Een dag vol vertier in het centrum van Roden.

Zoals elk jaar staan de dagen voor kerst in het teken van vrede op aard en goede doelen. Op de Weihnachtsmarkt zullen dan ook diverse goede doelen aanwezig zijn om zichzelf te promoten en zoveel mogelijk geld op te halen voor het doel waarvoor zij staan. We denken aan Amnesty International, de plaatselijke afdeling van het rode kruis voor Serious Request, de werkgroep Tsjernobyl Roden-Leek, het dames elftal van V.V. Zevenhuizen die een pikante kalender hebben laten maken en daarmee geld proberen op te halen voor Make a Wish, de Lions club Roden Noordenveld die bratwursten en glühwein verkopen voor het goede doel en zo zijn er nog een aantal.

Dubbel
Om zoveel mogelijk voor het goede doel op te halen is het natuurlijk zaak om de kosten zo laag mogelijk te houden. En dan komt altijd de vraag of wij een gratis kraam ter beschikking kunnen stellen. Het antwoord is altijd een beetje dubbel want ook wij zijn een goed doel. Wij kunnen alleen onze evenementen geheel vrijwillig blijven organiseren dankzij de giften van sponsoren en derden. Een Weihnachtsmarkt organiseren wij dan ook niet om winst te maken maar om het volk een dag te vermaken. Dit alles moet echter wel binnen de begroting passen. Een kraam ter beschikking stellen betekend voor ons dus wel kosten tegenover geen inkomsten. En dus zal er ergens anders op bezuinigd moeten worden.

Samenwerken
En dan komt het mooie aspect van Volksvermaker zijn om de hoek kijken. Je belt wat, je praat wat, je overlegt wat, je kijkt wat, je schuift wat, je puzzelt wat, je berekent het nog een keer, je belt nog maar eens, je regelt wat, creatieve gedachten komen naar boven, pakt nog maar eens de telefoon en puzzelt nog een keer. En uiteindelijk komen komen we er gelukkig elk jaar weer uit en vinden we altijd samen een oplossing waarbij iedereen tevreden is. Want als Volksvermaker besef je hoe belangrijk het is om de kosten zo laag mogelijk te houden. Besef je hoeveel werk vrijwillgers voor hun goede doel doen en moet je ze juist steunen. En besef je dat samenwerken het aller belangrijkste is wat er bestaat! Of je nou de wereld wil verbeteren of een markt wil organiseren, alleen door samen te werken kun je tot de grootste prestaties komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reken onder staande som uit. (Sorry... Is ter beveiliging tegen spam...) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.