Frustraties

      Geen reacties op Frustraties

Er zijn twee dingen die mij gigantisch kunnen frustreren voor, tijdens en na een rondje hardlopen. Een persoonlijke wanprestatie en een telefoon waarvan de gps dienst weigert waardoor je na afloop van je rondje lopen een hele scheve tijd krijgt en ook niet precies weet hoe ver je hebt gelopen.

2014-06-25 15 17 27In Zweden startte ik de Nike+ Running app en begon te lopen. Ik volgde slechts één grindweg en na (volgens de app) precies 3,5 kilometer besloot ik om te draaien en liep ik precies hetzelfde stuk terug. Een simpel rekensommetje leerde mij dat wanneer ik precies het zelfde stuk terug zou lopen ik uiteindelijk op 7 kilometer uit zou komen. Echter bij terugkomst gaf de app aan dat ik 7,5 kilometer had gelopen. Alsof de weg ondertussen door de opkomende zon is gaan uitzetten en ineens 500 meter langer was. Op de app was ook duidelijk te zien dat het start en eind puntje elkaar bij lange na niet raken.

Als je vaak hetzelfde rondje loopt weet je op een gegeven moment wanneer je op 1, 2 of 3 kilometer zit. Gisteravond was ik ook weer aan het lopen en na 1 kilometer was het wachten op de bevestiging van de de Nike+ app. Deze bevestiging kwam pas na enkele honderden meters verder op. Op een punt waar ik normaal gesproken te horen krijg dat ik op 3 kilometer zit, zat ik gisteravond op nog geen 2,5 kilometer. Uiteindelijk kwam ik thuis met 6,7 kilometer op de telefoon. Via de laptop heb ik op afstandmeten.nl de route nog maar eens nagetekend en kwam vervolgens uit op meer dan 8 kilometer! Toch een redelijk verschil!

Of het aan het bad van rode wijn waar mijn telefoon een tijd terug in heeft gelegen ligt, of aan volgroeide bebossing, feit is dat de gps op mijn telefoon dus niet meer goed werkt. En dat werkt de nodige frustratie in de hand. Want als loper zijn de tijden en afstanden het eerste waar je naar kijkt als je weer een hardlooprondje erop hebt zitten.

Deze week hoop ik de Samsung Galaxy  S5 met Gear Fit te mogen ontvangen en ben ik hopelijk van deze frustratie verlost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reken onder staande som uit. (Sorry... Is ter beveiliging tegen spam...) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.