Festival Roden Proeft

      Geen reacties op Festival Roden Proeft

De wens was er al een tijdje. Een opvolger van het midzomerfestival in het centrum van Roden. Dit festival is vanaf 2010 langzaam doodgebloed en uiteindelijk is besloten om hier de stekker uit te trekken. Een alternatief kwam er maar niet. Tot nu. Want op 1 Juli 2017 staat Festival Roden Proeft op het programma! Een uniek festival met muziek, dans, theater, eten & drink en kunst. En dat allemaal met het sausje van het themajaar van de gemeente Noordenveld erover: Democratie.

 

Democratie
We keken elkaar aan en dachten, wat moeten we daar in godsnaam mee? Hoe bouw je aan een leuk festival met het thema democratie? Denk je aan festival dan is democratie nou niet bepaald het eerste woord dat in je op komt. Onze programmeur was echter wel direct enthousiast. Die kon er wel wat mee. Het thema democratie geeft ruime mogelijkheden voor verdieping zoals lezingen en debatten, een goed voorprogramma in de aanloop naar de dag zelf en ook op het gebied van dans, kunst en muziek zijn er volop kansen vertelde hij ons en hij ging er mee aan de slag. En ik kan niet anders dan zeggen dat hij met een leuk programma komt! De komende maanden gaan we steeds meer bekend maken.

Proeven met je gevoel
Festival Roden Proeft moet een uniek festival worden waarbij we je willen laten proeven met al je zintuigen. Proeven en een lepel als logo doen je vermoeden dat het een culinair- of foodfestival is maar dat gaat het zeker niet worden. Wat dat betreft is er werk aan de winkel op het gebied van marketing en pr. Natuurlijk komt de inwendige mens niet te kort op het festival. Proeven doe je dan ook met je mond en tong. Maar je kunt op nog zoveel meer manieren proeven. Met je oren, met je neus, met je huid, met je ogen en met je gevoel. 

Enthousiaste groep
Stapje voor stapje, steentje voor steentje bouwen we inmiddels aan het festival. Het is leuk om een compleet nieuw festival neer te zetten. Met niks beginnen tot naar wat we hopen een begrip in de noordelijke provincie’s en wellicht daarbuiten. Hard werken is het ook. Het moet er allemaal maar ‘even’ bij gebeuren. Maar gelukkig hebben we een leuke enthousiaste groep met veel ervaring in het organiseren van evenementen dus dat gaat helemaal goed komen. Festival Roden Proeft wordt een leuke aanvulling, iets nieuws, iets ander op de evenementen agenda van Roden. Zaterdag 1 Juli is het zover. Festival Roden Proeft.

Proef jij het al?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reken onder staande som uit. (Sorry... Is ter beveiliging tegen spam...) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.