Een onvergetelijke ervaring

      Geen reacties op Een onvergetelijke ervaring

De lunch zat nog maar net achter de kiezen en het tweede glas rode wijn van de dag werd nog even achter over geslokt. Om half vier moesten we weer paraat staan! En met paraat, werd ook echt paraat bedoeld. Niet in short, t-shirt en op badslippers zoals je zou verwachten bij 37 graden, maar allemaal netjes in het speciaal voor deze dag aangeschafte outfit!

Limoncello
Met 18 volwassenen, 7 kinderen en 1 hond(je) namen we afgelopen weekend intrek in het prachtige Vittoria Il Graditempo Country House in Rosora. Uitgenodigd door Anne Jan en Ilse omdat zij daar elkaar het Ja-woord gaven. Een gemêleerd gezelschap van vrienden en familie van hem, van haar en hun samen kwamen donderdag en vrijdag een voor een binnen druppelen. En eigenlijk werden we allemaal direct samensmolten tot een grote familie. Of het aan de 37 graden lag of aan de voorafgaande vrijgezellen feesten, het was alsof we al jaren met elkaar gezamenlijk op vakantie gingen. De vrijdag was een dag van aankomst. Van acclimatiseren, en hoewel ik al een week in Italië verbleef was dat wel even nodig! De vrijdag was ook de dag van de duik in het zwembad en de pizza-avond! Al zal een enkeling zich de limoncello beter herinneren dan de pizza’s.

Zakdoekjes
In de schaduw en met een zacht briesje viel het met de warmte boven op een heuvel in De Marken wel mee. Rustig blijven was het devies. Verderop stonden 24 witte trouwstoeltjes klaar voor de gasten en onder een prachtige boog de twee stoeltjes voor het bruidspaar. Het half vier paraat staan werd een Italiaans half viertje. Eerder een halfje vijfje. Maar het was het wachten waard. Het fantastische decor van het glooiende Italiaanse landschap met stadjes, dorpjes, wijn en graanvelden maakte veel goed. Het plaatje werd nog mooier en helemaal compleet toen het bruidspaar daadwerkelijk plaats nam. Hij aangekomen op de trekker, zij gebracht op de Vespa-scooter door haar broertje. De eerste zakdoekjes kwam al te voorschijn.

Felicita
Het was tijd voor het moment waarvoor we naar Italië waren gekomen. Het moment waar we allemaal op zaten te wachten. De burgemeester van Rosora voltrok het huwelijk in het Italiaans maar met de perfecte vertolking van weddingsplanner Jorina was het voor iedereen te begrijpen. Na twee keer een volmondige ‘si’ waren Anne Jan en Ilse getrouwd! Geen Swiersekamp meer, maar meneer en mevrouw De Vries. Er klonk een luid applaus over de Italiaanse heuvels waar rijst door de lucht vloog, Felicita klonk, de flessen bubbels ontkurkt werden en de taart werd aangesneden. Felicitaties gingen over en weer en onder het genot van een hapje en een drankje werd er lang nagepraat.

Kleine uurtjes
Het diner die avond was er ook een om door een ringetje te halen. met de prachtige (hoe vaak heb ik dit woord inmiddels al wel niet gebruikt?) gedekte lange tafel bleef je helemaal in huwelijkse sferen en het diner zelf was al helemaal goddelijk. Het bleef lang gezellig aan tafel. Af en toe vond een enkeling, inclusief het personeel en de eigenaresse van Vittoria Il Graditempo het wel welletjes en ging rustig slapen. De rest vierden het huwelijk nog tot in de kleine uurtjes. Er werd gelachen, gedronken en gedanst!

Uit een sprookjesboek
In vele romantische films komen vaak trouwscenes voorbij, waarbij je je afvraagt of het niet wat ver van de werkelijkheid staat. Na afgelopen weekend kan ik die vraag beantwoorden. Ja, bruiloften in de film staan inderdaad ver af van de werkelijkheid. In ieder geval vergeleken met de werkelijkheid van afgelopen weekend. De werkelijkheid is, dat ik afgelopen weekend genoten heb van een bruiloft die zelfs de allerbeste film overtreft! Een prachtige bruiloft zo uit een sprookjesboek! Om door een ringetje te halen! Het is eigenlijk niet te beschrijven hoe ik afgelopen weekend heb ervaren, maar als je alle positieve woorden uit de dikke Van Dale haalt, deze in de blender gooit en wat daar dan uit komt, dat is het!

Anne Jan, Ilse, heel hartelijk dank voor deze onvergetelijke ervaring en vooral heel veel geluk en liefde toegewenst, al ben ik er van overtuigd dat dat wel goed zit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reken onder staande som uit. (Sorry... Is ter beveiliging tegen spam...) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.