Echt verbindend zijn ze allemaal niet…

Het valt niet mee om Nederlander te zijn. Om in een land te leven met het bijna beste pensioenstelsel, de beste economie van Europa, het beste zorgstelsel te hebben of gewoon in het op één na beste land van de wereld te leven. Wij Nederlanders zijn niet te benijden. We hebben het zwaar. Gelukkig kunnen we vandaag een eind maken aan al deze positiviteit en kunnen we het kabinet dat deze successen heeft behaald eindelijk wegstemmen voor een stukje ongekende populisme. Vandaag kunnen wij eindelijk de wereld laten zien dat Nederland qua tolerante vrijhaven die we altijd waren, compleet stuk is! Tot op de bodem afgebroken. Dat wij eindelijk alle tolerantie hebben ingeruild voor haat.

Rutte II
Het kabinet Rutte II heeft ons door een moeilijke tijd geloosd waarbij de nodige impopulaire maatregelen zijn genomen. Maatregelen die echter wel nodig waren om Nederland te krijgen waar het nu staat. Namelijk boven aan bijna alle lijstjes met beste landen. Knap werk van de VVD en PVDA en ook van partijen als D66, CU en Groen Links met hun constructieve houding. Natuurlijk gaat niet alles even goed, valt er nog veel te verbeteren en wachten we nog steeds op onze €1000,-. Toch zou het wel eens fijn zijn als we gewoon weer eens simpelweg tevreden konden zijn met wat we hebben.

Alles of iedereen die het niet met hem eens is wordt uit de weg geruimd. In jaren 70 gebeurde zoiets ook in Cambodja.

Dwaas
Het beangstigt mij dat we morgen wakker worden met Kamerleden die zich niet kritisch willen uitlaten over de Turkse president Erdogan en elke vraag over Erdogan omzeilen. Hebben we morgen echte de lange arm uit Ankara in de Kamer zitten? Of zit de heer Kuzu in de spagaat en is hij bang voor de gevolgen voor bijvoorbeeld zijn familie in Turkije bij negatieve uitlatingen over Erdogan. Of is bang dat hij opgepakt wordt zodra hij Turkije betreed. Zo’n dwaas is Erdogan wel. Alles of iedereen die het niet met hem eens is wordt uit de weg geruimd. In jaren 70 gebeurde zoiets ook in Cambodja. Blijkbaar leren we niet van de geschiedenis.

Liefde
het beangstigt mij ook dat we morgen wakker kunnen worden met de PVV als grote winnaar. De man die maar één doel heeft; Nederland Islam-vrij maken. De man die Erdogan veroordeelt om zijn walgelijke uitspraken over een fascistisch na nazi Nederland maar zelf zijn even walgelijke uitspraken onder het kopje vrijheid man meningsuiting schaart. En diezelfde vrijheid van meningsuiting, wat voor hem een groot goed is, ondertussen van een complete bevolkingsgroep in Nederland wil afpakken. Over geschiedenis gesproken… Er is één ding waarin ik Kuzu wel gelijk moet geven en dat is ‘Dat Wilders een beetje liefde nodig heeft’.

Wat is er gebeurt in het leven van Sylvana dat zij van vrolijke en leuke presentatrice is gemuteerd in een chagrijn met hatelijke opvattingen tegen de Nederlandse samenleving?

Gelijkwaardigheid
Liefde waarvan hij zelf overigens ook wel een paar doosjes mag halen bij de Xenos. En misschien kan hij er ook een delen met mevrouw Simons. Wat is er gebeurt in het leven van Sylvana dat zij van vrolijke en leuke presentatrice is gemuteerd in een chagrijn met hatelijke opvattingen tegen de Nederlandse samenleving? Vroeger zo leuk en spontaan, vandaag de dag kan er geen lachje meer af. Aan de andere kant zegt het ook genoeg dat zij een partij moet oprichten met als grootste speerpunt ‘gelijkwaardigheid’. Gelijkwaardigheid moet iets vanzelfsprekend zijn. Dat had allang tot in de volle breedte ingeburgerd moeten wezen. Maar dat is het dus niet en dat is triest. Ik gun Sylvana daarom haar zetel maar niet als ze zo zwaarmoedig blijft. Gelijkwaardigheid bereik je niet met het zuur wijzen naar anderen maar door zelf positief en levenslustig ten strijde te trekken.

Erdogan, Wilders, Kuzu, Sylvana, vergelijken kun je ze totaal niet, maar een overeenkomst hebben ze op dit moment wel: Echt verbindend zijn ze allemaal niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reken onder staande som uit. (Sorry... Is ter beveiliging tegen spam...) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.