De oud nieuws show…

      Geen reacties op De oud nieuws show…

Oud nieuws… Sla een krant open en je leest oud nieuws. Toch lees ik elke zaterdag nog trouw het Dagblad van het Noorden. Niet om het nieuws. Dat heb ik allang gelezen op het internet. Maar omdat het ontspannen is. En omdat de krant dieper ingaat op het nieuws met meer interessante verhalen en/of feitjes. Ook deze blogpost is oud nieuws. Mijn PR op de 10 km heb je vorige week al kunnen lezen op twitter, evenals mijn bezoek aan Sanquin. Toch heb ik er meer over te vertellen dan die 140 tekens…
IMG_20141015_213008Het is al bijna anderhalve week geleden maar vorige week woensdag heb ik drie dagen na de 4 Mijl een nieuw pr op de 10 kilometer neergezet! Yeah!!! In een tijd van 57;28! En het was niet eens de bedoeling! Ik wou gewoon lekker ontspannen lopen. Geen afstand, geen tijd, gewoon lopen. Iets wat ik de laatste tijd vaker doe en me zeer goed bevalt. De dagen zijn met werk, Volksvermaken en studie erg goed en soms stressig gevuld en tijdens het hardlopen kan ik dat allemaal los laten. Het is voor mij een ontspanning en dan wil ik niet de stress hebben van tijden en afstanden. Natuurlijk gaat de Nike+ App aan, maar die gaat als ik hem start in mijn jaszak en komt er pas weer uit als ik gestopt ben. En dan kan de afstand en tijd of heel teleurstellend zijn of zoals vorige week woensdag erg goed!

IMG_20141024_094544Met de steun van de Witte Wieven die mijn vergezelden in de landerijen achter Nieuw Roden kon het eigenlijk ook niet verkeerd gaan. Want ze waren er in overvloed. Dat maakte het zicht er niet prettiger op. Helemaal als je in de verte een schim in de mist ziet ontstaan krijg je toch wel een spooky gevoel… Gelukkig was het een alleraardigste man die zijn twee honden aan het uitlaten was. Halverwege de landerijen keerde ik weer om en liep ik zigzaggend door woonwijken van Roden terug naar huis. Bijna thuis aangekomen besloot ik er nog een lus aan te plakken en ook daarna twijfelde ik om die lus nog een keer te doen. Ik liep zo lekker! Maar mijn verstand bedacht vervolgens dat het nou eerst wel even genoeg was geweest. Mijn verstand wou niet meer een tijd aan de kant blijven staan wegens overbelasting en uiteindelijk drong dat ook tot mijn gevoel door. Ik klokte af en tot mijn verbazing bleek ik bijna precies 10 kilometer gelopen te hebben. En dat ook nog in een voor mij doen zeer goede tijd! Lekker!

IMG_20141017_084609De vrijdag erop melde ik me ’s morgens vroeg ik Leek bij de bus van Sanquin bij de Rodenburghal in Leek voor mijn allereerste bloeddonatie! Een beetje spannend vond ik het wel. Hoe zou ik me voelen als ik een halve liter bloed armer was? Ik nam een goed stevig ontbijt en dronk de nodige glazen water. Aangekomen in Leek mocht ik vrijwel direct de bus in. Mijn bloeddruk en het ijzergehalte in mijn bloed werden nog even gecontroleerd en nadat dat goed gekeurd was drukten ze een dikke naald in een ader en begon het bloed eruit te stromen. 8 tot 10 minuten zou het duren volgens de verpleegkundige. Na 5 minuten had ik mijn zak vol… Omdat het de eerste keer was moest ik nog even blijven zitten en kreeg ik een flesje wat en een appelkoek. Maar ik had echt nergens last van en voelde me goed. Ik zat al wat ongeduldig op de stoel te wippen toen een verpleegkundige tegen mij zei; ‘volgens mij voel je je wel goed, je mag wel gaan’. Ik mocht daarna nog niet direct weg maar moest eerst binnen in de Rodenburghal nog wat drinken en eten. Na een kopje koffie en nog een appelkoek ging ik weer naar huis en aan het werk. Niet de arm waarin je bent geprikt belasten en rustig aan doen was het advies. Een uur later was ik alweer aan het roppen en scheuren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reken onder staande som uit. (Sorry... Is ter beveiliging tegen spam...) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.