Bekend als gewoon, gewoon bekend!

      Geen reacties op Bekend als gewoon, gewoon bekend!

In een volle zaal van Hotel Karsten in Norg is gisteravond het verkiezingsprogramma van Gemeentebelangen Noordenveld door de leden vastgesteld. ‘Gemeentebelangen verbindt’ is de titel van het programma met als speerpunten een jeugdraad, dorpenfonds, gezondheidspreventie, kwaliteit van de openbare ruimte omhoog en natuurlijk een gedegen financieel beleid. Daarnaast is op deze avond door de top 10 van de kieslijst met een symbolische druk op de grote rode knop de campagne van start gegaan en werd er een compleet nieuwe website gepresenteerd.

Kop koffie
Het was ergens eind april, begin mei van het voorgaande jaar dat ik door oud-Volksvermaker, oud-wethouder en huidig raadslid Jan Kemkers gebeld werd met de vraag of we niet een keer een kop koffie konden drinken. Jan zat in de kieslijstcommissie van Gemeentebelangen Noordenveld en was destijds druk bezig met het maken van een nieuwe kandidatenlijst voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Daarover wou hij graag met mij in gesprek. Er volgenden een tweetal gesprekken met Jan en andere leden van de kieslijstcommissie waarbij ik aangaf open te staan voor een plek op de lijst maar het liefst niet verkiesbaar omdat ik graag nog een aantal jaren Volksvermaker wou blijven en dat niet te combineren is met het raadslidmaatschap. Daarnaast gaf ik direct aan graag wat te willen betekenen voor Gemeentebelangen, bijvoorbeeld voor de campagne.

Gemeentebelangen Noordenveld
Gemeentebelangen Noordenveld is voor mij altijd al dé partij geweest in mijn gemeente Noordenveld. Plaatselijk problemen oplossen met plaatselijk bekende mensen is het credo van de partij. Mensen die midden in de samenleving staan en luisteren naar inwoners van de 26 dorpen die mijn gemeente rijk is. Gemeentebelangen is een partij die los staat van landelijke partijprincipes en kan er daarom ook echt voor de inwoners van Noordenveld zijn. Geen pluche-zitters maar pragmatische harde werkers!

Campagne
Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en met nog negen weken tot aan de verkiezingen ben ik samen met een grote campagnecommissie al enige tijd volop bezig met de campagne. En ik moet eerlijk bekennen, hoe meer ik er mee bezig ben, hoe leuker ik het vind. Niet alleen het campagnevoeren maar de gehele politiek an sich. Al was ik sowieso altijd al een liefhebber van politiek. Zowel landelijk als lokaal probeerde en probeer ik zoveel mogelijk te volgen. Maar nu ik er direct bij betrokken bent geeft dat een extra boost. Alsof er een partij endorfine bij mij los komt. Heel voorzichtig heb ik dan ook wel een beetje spijt dat ik op een door mij zelf gewenste niet verkiesbare plek sta, nummer 15.

Enthousiaste kandidaten
Maar desalniettemin zal ik mij de komende negen weken volop inzetten om minstens de huidige zeven zetels voor Gemeentebelangen in de wacht te slepen. Want dat is het belangrijkste. Met Henk Kosters hebben we een hele goede lijsttrekker en beoogd wethouder. Hij is immers niet voor niets een paar jaar terug verkozen tot politiek talent! En een talent met jarenlange bestuurlijke ervaring! Daarnaast staan op de kieslijst weer een goede mix tussen ervaren en nieuwe jonge enthousiaste kandidaten. Kandidaten die stuk voor stuk betrokken zijn bij Gemeentebelangen en er dus niet even voor de sier op staan. Dat blijkt wel aan de grote aanwezigen tijdens de vele bijeenkomsten van de afgelopen periode.

Stem
De verkiezingen zijn op woensdag 21 maart. Je mag het vijftiende vakje van lijst 1 rood maken! Mochten dat heel veel mensen doen, dan ga ik ervoor! Dan komt er een echte Noordenveld in de raad. Iemand die zich graag inzet voor de leefbaarheid en verbetering van onze prachtige gemeente. Dat heb ik volgens mij de afgelopen acht jaar als Volksvermaker wel laten zien. Maar het belangrijkste is toch wel een stem op lijst 1! Een stem op doeners die midden in de Noordenveldse samenleving staan. Zonder poespas problemen aanpakken. Want Gemeentebelangen Noordenveld staat immers bekend als gewoon, gewoon bekend!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reken onder staande som uit. (Sorry... Is ter beveiliging tegen spam...) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.