Over beeldvorming, waarheid en hét gepeupel!

      1 reactie op Over beeldvorming, waarheid en hét gepeupel!

Daar sta je dan. Op pagina 41 in De Krant in de rubriek de (on)genodigde gast. Pak aan, met de buik iets over de riem hangend en de stropdas strak om de te dikke nek. Sommigen noemen dat welvaart. Ik noem het beestje liever gewoon bij de naam: overgewicht. De linkerhand bewaakt de Ronermarken die in de broekzak zitten terwijl de vingers van de rechterhand stevig een bierglas vastklemmen. En dan ook echt glas! Want hé, “VIPs drinken uit glas, plastic is voor het gepeupel”!

Gastheer
‘Daar staan ze weer bier te drinken in pak’ hoor ik wel eens voorbij komen. Alsof wij niks anders doen. Een vreemde en totaal onjuiste beeldvorming want het aantal uren dat ik voor Volksvermaken in pak loop is nog geen 1 procent van alle uren die i jaarlijks geheel vrijwillig in deze mooie vereniging en daarmee ook de samenleving van Roden steek. Het aantal uren dat ik én in pak loop én ook nog eens een biertje drink is in vergelijking met het aantal uren belangeloos bezig zijn voor Volksvermaken al helemaal te verwaarlozen. Bovendien dat we tijdens onze evenementen in pak lopen heeft ook een reden. Allereerst een stukje herkenbaarheid en ten tweede zijn wij op dat moment gastheer voor officials en onze vele sponsoren die al onze evenementen mogelijk maken. Evenementen die daardoor voor een ieder gratis toegankelijk zijn!

Vrijwilligers
Gelukkig weet het gros van de inwoners van Roden en omsterken hoe de vork in de steel zit en krijg ik regelmatig lovende woorden over de inzet van de Volksvermakers. Ik benadruk dan steevast dat wij het niet alleen doen maar samen. Over het gehele jaar zijn er meer dan 150 vrijwilligers actief die allemaal hun steentje of zelfs enkele stenen bijdragen aan het succes van alle evenementen. Toch blijf ik het spijtig vinden dat er soms een verkeerde beeldvorming ontstaat. Maar nog spijtiger vind ik het dat ik daarnaast gelinkt wordt aan teksten die niet uit mijn toetsenbord komen die de beeldvorming nog erger maken.

“Waar het gepeupel drinkt uit plastic bekers, wordt in de VIP-tent uit vaasjes bier genipt”
Quote uit de rubriek de (on)genodigde gast van 3 Oktober 2017

Verbolgen
Deze week werd ik er op aangesproken dat bovenstaande quote gelinkt werd met mijn dagboek in De Krant en men nogal verbolgen was over deze woorden van mij. Probleem in deze is dat goed lezen niet gebeurt is. Het stuk waarin men spreekt van gepeupel was de rubriek de (on)genodigde gast, geschreven door een journalist van De Krant. Voor mijn dagboek moest men de pagina nog een keer omslaan. Het geeft maar weer aan dat beeldvorming uit het niets kan ontstaan en vaak mijlenver van de werkelijkheid staat.

Rangen en standen
Ook ik was verbolgen bij het lezen van dit stuk. Het spreekt voor zich dat ik afstand neem van deze bewoording van desbetreffende journalist. Juist bij Volksvermaken doen wij niet aan rangen en standen. Wij zijn één. Een heel grote club vrijwilligers die met veel plezier zich, inzetten voor alle inwoners van Roden en de verre omstreken. Een journalist mag zich misschien wat meer voelen, een Volksvermaker doet dat absoluut niet! En een iemand die een beetje goed gelezen heeft, had niets anders dan moeten concluderen dat deze woorden haaks op de woorden uit mijn dagboek staan.

One thought on “Over beeldvorming, waarheid en hét gepeupel!

  1. Robert

    Beste Volksvermakers,

    Het is jammer dat een journalist niet inziet hoe hij jullie op deze manier wegzet. Dat hebben jullie niet verdiend. Integendeel. De hoeveelheid tijd en energie die jullie vrijwillig en belangeloos inzetten voor Roden is grandioos. Een voorbeeld voor velen. Ga zo door!

    Groet van Robert

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reken onder staande som uit. (Sorry... Is ter beveiliging tegen spam...) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.