Alcohol

      Geen reacties op Alcohol

brand
Alcohol. Wie is er niet groot mee geworden? Gezond is het niet. Althans, niet in grote hoeveelheden. Een glaasje wijn of biertje of zijn tijd kan geen kwaad, is zelfs gezond volgens een aantal studies. Hoewel er weer net zo veel studies zijn die dat onderuit halen. Dat is het mooie van studies. Ze trappen elkaar onderuit. De ene studie gaat links om, de ander rechts om en uiteindelijk is het maar aan je zelf welke je gelooft. Je schiet er dus niks mee op. Maar dat overmatig alcohol gebruik desastreus kan zijn, daar zijn alle geleerden het wel over eens. Evenals dat het vooral bij opgroeiende kinderen en jeugd veel schade kan aanrichten.

En dus hebben ze in Den Haag bedacht dat wij de toekomst van het land moeten beschermen tegen het kwade alcohol. Een nobel streven. De grens van het mogen drinken van alcohol is verhoogd van 16 naar 18. En er zijn regels opgesteld met betrekking tot het reclame maken voor alcohol. Daarnaast mogen minderjarigen zelfs niet mee doen aan acties en/of evenementen van alcohol merken.

Geniaal
Ook het bezoek van een website van een alcoholhoudend drankje is uit den boze. Maar hoe voorkom je dat? Daar hebben waarschijnlijk vele ambtenaren lang over nagedacht, vergadert en gebrainstormt op het grote kantoor van het ministerie van volksgezondheid. De uitkomst is geniaal! Men moet eerst zijn of haar leeftijd invullen voordat men de site kan bezoeken. Als iemand jonger dan 18 is, wordt hij of zij geweigerd. Is hij of zij ouder dan 18 worden ze toegelaten.

Mijn punt
Er is natuurlijk geen tiener die bedenkt hier een willekeurig jaartal van voor 1997 of de geboortedatum van papa in te vullen. Alsof elke 14-jarige netjes zijn eigen geboorte datum invult, wordt geweigerd, een keer ‘jammer’ zegt en op het rode kruisje rechts boven op het computerscherm klikt. Heus niet. En dan zijn we aanbeland bij het punt dat ik eigenlijk wil maken: De leeftijdschecker is dus onzinnig, heel erg irritant, kost alleen maar meer data verkeer en dus slecht voor het milieu. Ophouden met die onzin. Evenals die cookies-vragen op elke site. Ook irritant. Mee kappen. Had ik zal gezegd dat ik die leeftijdschecker ook zo ontiegelijk irritant vind?

Prettig weekend
Afijn, het is wel goed dat ze bezig zijn met alcohol preventie. Waren ze daar in mijn jeugd maar al zo mee bezig… Ik ben inmiddels al verloren…
Desalniettemin een prettig weekend, ik ga naar de jaarlijkse bbq van Volksvermaken en de vaste groep vrijwilligers. Lekker eten en…

HEB JIJ NOG WILDE WEEKEND PLANNEN?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reken onder staande som uit. (Sorry... Is ter beveiliging tegen spam...) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.