9 Zetels!

      Geen reacties op 9 Zetels!

Man man man… Wat was dat mooi!!! Na maandenlang hard werken en prachtige campagne te hebben neergezet kwam gisteravond de welverdiende beloning; Negen zetels!!! Een winst van maar liefst twee zetels en daarmee is Gemeentebelangen Noordenveld veruit de grootste partij van Noordenveld. De twee zetels werden afgesnoept van D66, die landelijk de wind nogal tegen had, en LGN.

Uitslagen
In het gemeentehuis van Noordenveld kwamen gisteravond alle politieke partijen en belangstellenden bij elkaar voor de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen. Ik wist van het bestaan van deze avond af, maar was er nog nooit geweest. Ik zat altijd thuis op de bank met Herman de Schermman die de ene na de andere uitslag voorbij swypete. En zo ging het eigenlijk ook zo ongeveer in het gemeentehuis gisteravond. Stembureau voor stembureau kwamen de uitslagen in het grote gebouw aan de Raadhuisstraat in Roden binnen, werden ze op grote schermen gepresenteerd en door presentatrice Femke Woldhuis gedeeld met alle aanwezigen.

Kers op de taart
Vanaf de eerste uitslag gingen bij ons de handen in de lucht en zaten we in een positieve flow. Stembureau voor stembureau was Gemeentebelangen de grootste en vaak ook veruit! Alleen in Roderesch, het LGN-bolwerk, moesten wij onze meerdere erkennen. De avond vorderde en wij werden steeds enthousiaster bij het binnen komen van de uitslagen. Maar hoe vertaalde die uitslagen zich in zetels? De kers op de taart, de uiteindelijke zetelverdeling werd aan het eind van de avond bekend gemaakt; Negen van drieëntwintig zetels! 39% van alle zetels!

late uurtjes
Euforie, vreugde, emotie alles kwam naar boven. Wat een historisch resultaat! Een resultaat dat nog tot in de late uurtjes gevierd werd. Maar om klokslag 10:00 uur stond iedereen er weer, want er is maar een manier om de kiezer te bedanken: Door keihard aan de slag te gaan voor een nog mooier Noordenveld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reken onder staande som uit. (Sorry... Is ter beveiliging tegen spam...) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.