Euforisch gevoel

      Geen reacties op Euforisch gevoel

5kmMijn gevoel zegt eergisteren. Misschien een dag er voor. Hooguit twee dagen ervoor. De feiten zeggen toch iets heel anders. Het is namelijk alweer 15 dagen geleden dat December begon en daarmee mijn doel om de 75 kilometer aan te tikken. Waar zijn al die dagen dan is godsnaam gebleven? Alsof de laatste maand van het jaar in no-time wordt afgeraffeld en er niet gewacht kan worden op de komst van 2015.

Terug naar mijn doelstelling en mijn hardlopen. De Weihnachtsmarkt slurpte dermate veel tijd op zodat er vorige week maar 2 keer gelopen kon worden en ook gisteravond paste het niet helemaal in de planning. Omdat vanavond i.v.m. een vergadering ook optie was trok is gisteren alsnog de hardloop schoenen aan voor een korte maar snel rondje. Snel voor mijn doen dan….

2014-12-17 08.21.59En snel voor mijn doen ging het ook. Een run van 6,44 kilometer in 33:39 leverde mij een nieuw pr op de 5 kilometer op!  Bovendien zette ik mijn totaal aantal kilometers in December op 43,10! Wat betekent dat ik nog 31,90 kilometer te gaan heb om mijn doelstelling van 75 kilometer te halen. Ik ben dus halverwege de maand al ruim over de helft.

Zigzaggend door de straten van Roden kwam ik op een gemiddelde pace van 5,13 wat weer neer komt op 11,5 kilometer gemiddeld per uur. Cijfers die ik tot op heden nog niet eerder gehaald had. Het hardlopen voelde ook gewoon goed. Ik voelde de inzet maar had niet het idee mezelf over de kop te lopen. Ook na thuiskomst en de welverdiende douche vloog ik weer soepeltjes de trap op en af. Iets waar ik toen ik met hardlopen begon toch echt wat meer moeite mee had. Toen had ik na een rondje hardlopen het gevoel dat ze beton in mijn benen hadden gespoten…

Kortom, ik ga vooruit. Ik merk aan alles dat het hardlopen me steeds beter af gaat en de cijfers onderstrepen dat. Ik loop harder en verder en heb het idee dat het steeds makkelijker gaat. Een euforisch gevoel. En nu op weg naar…

…Het volgende record!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reken onder staande som uit. (Sorry... Is ter beveiliging tegen spam...) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.