Harken tegen de wind in

      Geen reacties op Harken tegen de wind in

sintEen schoen, zo mooi groen,
Daar moet ik het al een tijdje mee doen.
Al twee jaar zijn het mijn beste maten,
Maar ze vertonen nu wel de nodige scheuren en gaten.
Met een vriendelijke verzoek aan de Sint,
Hoop ik dat ik straks een paar nieuwe hardloopmaatjes onder bind.

20141126_180520Het gedicht is al klaar. Nu het cadeau nog. Gisteravond trok ik na een rondje hardlopen mijn Asics uit en zag dat ze her en der toch wat beginnen af te takelen. Ik heb ze nu twee jaar en heb met ze de 1000 kilometer, als ik Nike+ en Sportstracker mag geloven, gepasseerd. Dat is best veel als je het zo leest.  En dan begint het zo langzamerhand ook weel eens tijd te worden voor nieuwe hardloopschoenen. Dus ik heb ze voor de houtkachel gezet en heb heel hard lopen zingen. Wie weet is Sinterklaas mij dit jaar goed gezind en krijg ik ze! Overigens kan ik het Sinterklaas vanavond zelf nog vragen want ik heb met hem afgesproken in het Wapen van Drenthe om zijn intocht in Roden te evalueren. Veel zal er dus vanaf hangen of hij tevreden was over de organisatie van Volksvermaken. En mocht Sinterklaas mij ze dan alsnog niet gunnen, heb ik ook nog hoop op Sint Niek! Ook bij hem heb ik mijn lijstje met daarop nieuwe schoenen gedeponeerd. En anders wacht alsnog zelf de gang naar de sportzaak en de portemonnee trekken. Want zoals ik op Runnersworld las:

Jouw lichaam is te kostbaar om blessures te krijgen door oude schoenen!

2014-11-26 10.39.40Harken
Het lopen ging gisteren overigens wel lekker. Althans, de eerste 3,5 kilometer. Ik had al twee week lang niet iets gedaan wat enigszins met sportiviteit te maken had en dus was ‘rustig’ het motto. En rustig ging het ook wel. Rustig maar wel lekker. Totdat ik na dik 3,5 kilometer rechtsomkeert ging en er achter kwam dat het al die tijd al redelijk hard waaide. De eerste 3,5 kilometer had ik de wind blijkbaar mee en voelde ik er weinig van. Vandaar dat het ook wel lekker ging. Maar terug was het harken tegen de wind in. Niet fijn, maar het gaf wel een voldaan gevoel bij terug komst.

Heb jij nog tegen-de-wind-in-looptips? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reken onder staande som uit. (Sorry... Is ter beveiliging tegen spam...) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.