De 4 Mijl, editie 2015

      Geen reacties op De 4 Mijl, editie 2015

10903437-2FC16C0656468B117706“Het gros van het deelnemersveld bestaat uit mensen die op zomerdagen tot diep in de nacht de terrasjes bevolken en op herfstavonden in muziekcafés het ene na het andere bokbiertje achterover tikken” stond afgelopen zaterdag in een artikel over de 4 Mijl van Groningen in het dagblad van het Noorden te lezen.
Ik kan het slechts alleen maar beamen.

hardloper en levensgenieter
Ik mag graag hardlopen. Heel graag zelfs. En ik probeer het dan ook regelmatig te doen. Twee keer in de week, het liefst drie keer. Doordeweeks een afstand van ongeveer 7 of 8 kilometer, in het weekend het liefst de 10 kilometer voorbij. Althans, zo zie ik het graag gebeuren. In de praktijk loopt het letterlijk toch allemaal wat anders…

Want naast hardloper ben ik ook nog levensgenieter. En die levensgenieter in mij is vele malen groter dan de hardloper. En dus zit ik inderdaad met zomerdag lekker buiten de ene na de andere halve liter weissbier van de Lidl naar binnen te werken en gaan we moeiteloos over op de bok zodra die los is.

7 trainingen
Ook het afgelopen weekend was het raak. De AV pubquiz op vrijdag, een feestje op zaterdag en een etentje bij de Chinees op zondag. Tussendoor moest nog even de 4 Mijl gelopen worden. En dat na maar 7 trainingen in de laatste tweeënhalf maand, met daar tussendoor ook nog een Rodermarkt die slopend was. Het feestje zaterdag eindigde gelukkig ook al om half vier in de nacht en voordat ik op bed lag zaten we dichter bij de vijf uur in de morgen dan bij de vier uur.
Kortom, ik kan me helemaal vinden in de woorden Herman Sandman, schrijver van het artikel.

wpid-2015-10-11-19.18.31.jpg.jpegKermisloop 
Ondanks de slechte voorbereiding zat het met de conditie, voor mijn doen, toch aardig goed. Na een moeizame start door de drukte op het (te) smalle parcours in het begin kwam ik na ongeveer een halve kilometer lekker in het ritme. Ik liep genietend van de zon, mijn mede-lopers die er in vele soorten en maten waren, de bandjes, orkestjes en muziekkorpsen èn het vele publiek naar een tijd van 34:47.

960833d5-2b80-4f14-a705-0e26a7e26824Hilarisch
Maar de tijd is eigenlijk niet het belangrijkste tijdens de 4 Mijl, wat meer weg heeft van een kermisloop dan een hardloopwedstrijd. De sfeer maakt het leuk om mee te doen. De mensen die mee deden, ze waren soms hilarisch. Verkleed in gekke pakken, onvoorbereid en al kapot na één kilometer, te fanatiek voor een loop als deze, jong, oud, dik en dun. Het vele publiek langs de hele route die niks anders deed dan klappen een aanmoedigen. Bekende of niet. Overal waar je liep hoorde je muziek! Dan weer een DJ die de klanken van Axwell and Ingrosso uit zijn speakers knalde, vervolgens was je dansend aan het lopen wanneer een blaaskapelletje La Cucamarcha speelde. De 4 Mijl is 6,5 kilometer volksfeest!

En uiteindelijk heeft die 4 Mijl voor een ieder maar één doel: Na afloop zo snel mogelijk halve liters Erdinger wegtikken en bitterballen eten op het terras van het Zwarte Schaap…

HOE HEB JIJ DE 4 MIJL GELOPEN EN BELEEFD? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reken onder staande som uit. (Sorry... Is ter beveiliging tegen spam...) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.